• Haberler
  • Genel
  • Hayatlarını evlatlarına adadılar – Kocatepe Gazetesi

Hayatlarını evlatlarına adadılar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da bir aile, askerdeki eğitim sırasında vazife malulu olan çocuklarının rahat etmesi için ticari araçlarına yatak yerleştirdi. Beyninde oluşan bir hastalık nedeniyle elleri ve ayakları tutmayan 28 yaşındaki Ali Yüncü, annesi ve babası sayesinde yemek yeyip ilaçlarını içebiliyor. Yüncü'nün ailesine bağlanan engelli bakım ücreti ise Antalya Valiliği tarafından 'Ali Yüncü'ye iyi bakılmıyor' denilerek kesildi. Anne [&hellip]

Hayatlarını evlatlarına adadılar

Afyonkarahisar’da bir aile, askerdeki eğitim sırasında vazife malulu olan çocuklarının rahat etmesi için ticari araçlarına yatak yerleştirdi. Beyninde oluşan bir hastalık nedeniyle elleri ve ayakları tutmayan 28 yaşındaki Ali Yüncü, annesi ve babası sayesinde yemek yeyip ilaçlarını içebiliyor. Yüncü’nün ailesine bağlanan engelli bakım ücreti ise Antalya Valiliği tarafından “Ali Yüncü’ye iyi bakılmıyor” denilerek kesildi. Anne Nazire Yüncü, “Ben oğluma simit satar yine bakarım; ama 24 saatim oğlumla geçerken bana gelen yazı beni yaraladı” dedi

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, 2006 yılındaki askeri eğitim koşusu sırasında bayılan, bayılmanın etkisiyle de beyninde hasar oluşan 28 yaşındaki Ali Yüncü için ailesi seferber oluyor. Elleri ve ayakları tutmayan ve “hiposit” teşhisi konulan Ali Yüncü’nün gıda ve ilaç ihtiyaçları anne Nazire Yüncü ile baba Fehmi Yüncü tarafından karşılanıyor. Fehmi Yüncü’ye ait ticari aracın arkasına Ali Yüncü’nün rahat etmesini sağlayacak ortepedik yatak yerleştirildi. Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Antalya’da ikamet eden Yüncü ailesi, Antalya Valiliği’nden gelen yazı ile sarsıldı. Valilik, ailenin Ali Yüncü’ye iyi bakmadığı gerekçesiyle engelli bakım ücretini kesti.
SİMİT SATAR YİNE BAKARIM
Duruma tepki gösteren Nazire Yüncü, “Bizim istediğimiz bir ilgi, bir saygı. İki çocuğumuz var. Sabah kalkıyoruz, kahvaltısını yaptırıyoruz, haplarını yaptırıyoruz. Aslen Çaylıyız, yazları Çay’a gidiyoruz. Kışları Antalya’da yaşıyoruz. Çocuğuna iyi bakamadığı için aylık kesildi deniyor. İster bağlasın ister bağlamasın, ben çocuğuma simit satar yine bakarım. Ama 24 saatimi oğluma ayırırken ‘Çocuğa bakamıyor’ denilmesi beni yaraladı” dedi.
ALİ MUTLUYSA MUTLUYUZ
Baba Fehmi Yüncü ise, hayatlarını Ali’ye adadıklarını belirterek “Serbest meslek yapıyorduk., 24 saat Ali ile yatıp Ali ile kalkıyoruz. Ali’nin rahat etmesi için ticari aracımızı kendimiz tasarladık. Koltuklarını çıkardık. Her şey Ali için. Yeter ki canı sağolsun. Yüzü güldüğü zaman bizim de yüzümüz gülüyor” diye konuştu.
HER ŞEY
ALİ İÇİN
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ise ailenin Ali’nin mutluluğu için her şeyi yaptığını belirterek “2006 yılında ordu vazife malulu kardeşimiz Ali Yüncü, eğitim esnasında düşerek bayılması, bayılmasının ardından uzun süre beyne kan gitmemesinden dolayı rahatsızlandı. Bakıma muhtaç durumda. İlgili kanunlar gereği ordu vazife malulu aylığı bağlandı. Anne ve baba da tüm mesaisini bırakıp Ali için yaşamaya başladı. Ali’nin rahat ve huzurlu biçimde yaşaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Annenin bakım ücreti alması gerekiyor. Antalya Valiliği, ‘Ali’ye yeteri kadar iyi bakamadığınız için aylığınızı kesiyoruz’ diye yazı gönderince ailemiz çok üzüldü” ifadelerini kullandı.
MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme