Hayat kurtaracaklar – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü akademik yıl ile birlikte yeniden başlayan eğitim ve çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz akademik yılın sonunda Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu işbirliği ve Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen [&hellip]

Hayat kurtaracaklar

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademi Arama ve Kurtarma Kulübü akademik yıl ile birlikte yeniden başlayan eğitim ve çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz akademik yılın sonunda Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu işbirliği ve Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürlüğü, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen “Sallanmadan…Yaşama…” isimli projesiyle bir tatbikata imza atan kulüp, bu yılın ilk dönemini de yoğun hazırlık, eğitim ve yapılanma ile geçiriyor.
Muhtemel afet durumlarında mevcut resmi ekiplere destek olabilecek düzeyde eğitimlerini tamamlamış olan yaklaşık 20 kişilik bir ekibe sahip olduklarını bildiren kulüp akademik danışmanı Arş. Grv. Murad Tiryakioğlu 2010-2011 güz yarıyılının mevcut ekibin pratik ve etkin olabilmesi için çalışmalarla geçtiğini kaydetti. Kurumsal yapılanmalarını tamamlamak üzere olan kulübe Sivil Savunma Afyonkarahisar Birlik Müdürlüğü’nce bir konteynır tahsis edildiğini ifade eden Tiryakioğlu, 23-25 Aralık 2010 tarihlerinde Afyonkarahisar 112 Başhekimi Dr. Hamza Göyün ve Acil Tıp Teknisyeni Murat Kucur tarafından verilen İlkyardım Eğitimi ile ekibin bir adım daha öteye geçtiğini ifade etti.
Dumlupınar Üniversitesi, Arama ve Kurtarma Kulübü ile ortaklaşa bir gece tatbikatına katılan kulüp üyeleri ekipman konusundaki eksikliklerinin ivedi olarak çözülebilmesi için görüşme ve çalışmalara devam ediyorlar. Orta vadede şehre yönelik çalışmalarla mahalle yapılanmalarına öncülük etme amacına sahip kulüp “Karanlıktan korkmayan takım arkadaşları arıyoruz” sloganıyla yeni gönüllülere ulaşmak için gece-gündüz, yaz-kış demeden, gelecek hayalleri enkaz altında kalmasın diye çalışmaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme