Hayat, hemzemin geçitlerde de dikkat ister

Ülkemizde de 'Uluslararası Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü' nedeniyle hemzemin geçit kazaları konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla hemzemin geçit kazalarının nedenleri, kazaların önlenmesi vb. konularda vatandaşlara broşür dağıtılırken, kamusal alanlarda afişler asılıyor ve kamu spotları yayınlanıyor.HEMZEMİN GEÇİTSAYISI DÜŞÜRÜLDÜYapılan çalışmalar çerçevesinde bin 729 adet hemzemin geçit kapatılarak geçit sayısı 4 bin 810 adetten 3 bin 81'e  düşürüldü. Korumalı [&hellip]

Ülkemizde de “Uluslararası Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü” nedeniyle hemzemin geçit kazaları konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla hemzemin geçit kazalarının nedenleri, kazaların önlenmesi vb. konularda vatandaşlara broşür dağıtılırken, kamusal alanlarda afişler asılıyor ve kamu spotları yayınlanıyor.
HEMZEMİN GEÇİT
SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ
Yapılan çalışmalar çerçevesinde; bin 729 adet hemzemin geçit kapatılarak geçit sayısı 4 bin 810 adetten 3 bin 81’e  düşürüldü. Korumalı hemzemin geçit sayısı bin 50’ye yükseltildi. Kauçuk ve kompozit kaplama yapılan geçitlerde konforlu ve emniyetli geçiş imkanı sağlandı. Tüm geçitlerde karayolu işaret levhaları gece görüşü için fosforlu levhalar yenilendi ve hemzemin geçit kazalarında önemli düşüşler oldu. 2000 yılında hemzemin geçitlerde 361 kaza meydana gelirken, 2015’te 27’ye düştü ve bu tür kazalarda yaklaşık yüzde 90’lık azalma yaşandı.
SÜRÜCÜLER
DİKKAT ETMELİ
Konu hakkında yapılan açıklamada “Sürücülerin Demiryolu geçitlerini geçidin durumuna uygun olmayan hızla geçmeleri, ışıklı veya sesli işaretin vereceği ‘dur’ talimatına uymamaları, taşıt yolu üzerine indirilmiş veya indirilmekte olan tam veya yarım bariyerler varken geçide girmeleri yasaktır.  Sürücülerin ışıklı işaret veya bariyerle donatılmamış demiryolu geçitlerinde önce durmaları, herhangi bir demiryolu aracının yaklaşmadığından emin olduktan sonra geçmeleri yasa uyarınca zorunludur” denildi. Karayolu ve demiryolunun kesişmesinden meydana gelen hemzemin geçitlerin, yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarında bulunmadığı belirtildi.
7’NCİ BÖLGE
FARKINDALIK OLUŞTURDU
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları 7’nci Bölge Müdürlüğü Emniyet Yönetim Sistemi (EYS) Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar şehir merkezinde araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde “Uluslararası Dünya Hemzemin Geçit Bilinçlendirme Günü” dolayısıyla sürücülere broşür dağıtıldı. EYS personeli Maliye, Organize, Karşıyaka, Afyonşehir ve Etbalık Hemzemin Geçitlerinde kazaları en aza indirmek ve farkındalık oluşturmak için sürücüleri bilgilendirerek broşür dağıttı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme