Hayallerini kurdukları akülü araca kavuştular

Afyonkarahisar Valiliği, İl Genel Meclisi (İGM) ve Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen törenle 85 adet akülü araç ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi Afyonkarahisar Valiliği himayesinde İl Genel Meclisi (İGM) ve Türkiye Kızılay Derneği Şubesi işbirliğinde düzenlenen, 85 adet akülü araç ihtiyaç sahiplerine dün Cuma namazından önce İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen törenle dağıtıldı. Tören [&hellip]

Afyonkarahisar Valiliği, İl Genel Meclisi (İGM) ve Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi tarafından düzenlenen törenle 85 adet akülü araç ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi

Haber

Haber

Haber

Afyonkarahisar Valiliği himayesinde İl Genel Meclisi (İGM) ve Türkiye Kızılay Derneği Şubesi işbirliğinde düzenlenen, 85 adet akülü araç ihtiyaç sahiplerine dün Cuma namazından önce İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen törenle dağıtıldı. Tören bitiminde İl Özel İdaresi araç filosuna kazandırılan tuzlama ve kar küreme aparatlarına sahip 6 adet kamyonun tanıtımı yapıldı. Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, İGM üyeleri, İl Özel İdaresi çalışanları, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Çelikten, AGC Başkanı Sezer Küçükurt, yardım dernekleri ve engelli derneklerinin temsilcileri, iş insanı Adnan Demirel, iş insanı EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu, ihtiyaç sahipleri aileleri katıldı.
“ENGELLİ ARAÇLARINI DAĞITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Törenin açış konuşmasını Emirdağ AK Parti İGM Üyesi Necati Şevik yaptı. Şevik, bugüne kadar 4 binin üzerinde akülü engelli aracını yurt dışından dernek olarak ihtiyaç sahipleri için temin ettiklerini söyledi. Şevik, “Burhanettin Çoban Başkanımın Belediye Başkanlığı döneminde sayı olarak 900 engelli aracına engelde araca ulaştık. İnşallah sağlığımız el verdiği sürece engelli araçlarımızı dağıtmaya devam edeceğiz. Engellerimizi mağdur etmeyeceğiz inşallah.” dedi.
“ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”
Türkiye Kızılay Derneği Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın törende yaptığı konuşmada dernek olarak bir ivme yakaladıklarını belirtti. Yakın, “Kızılay olarak bir ivme yakaladık. Burhanettin başkanımızın da destekleriyle ikinci seferdir akülü araç getiriyoruz. İlk seferinde 85 adet akülü araç getirtmiştik. Yine 85 adet akülü araç getirdik. Allah devamını nasip eylesin inşallah. Sözü fazla uzatmayacağım. Öncelikle ülkemiz zor bir durumdan geçiyor. Depremle birlikte bilindiği üzere gibi yüzyılın felaketini geçirdik. Kızılay Afyonkarahisar Şubesi olarak biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İlimize gelen depremzedeleri misafir ediyoruz. Onların giyimiyle ilgili nakdi destekleriyle ilgili çabalarımız sürüyor. Bu süreç biraz uzun sürecek. Onları evlerine yerleşene kadar elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Misafirlerimize destek adına bağışçılarımızı, yardımseverlerimizi, Kızılay Şubemize desteklerini yıl boyunca esirgememeleri rica ediyorum.” diye konuştu.
“İLK DEFA AKÜLÜ ARACA KAVUŞAN ENGELLİLERİMİZ VAR”
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban, hayatında ilk defa özlemini duyduğu akülü aracı alacak, bu araçlara ilk defa kavuşan çocuklar, gençler, yetişkinler olduğunu söyledi. Çoban, “İlk defa akülü araç sahibi olacak olanların sevincini paylaşmak üzere toplandık. Bir tane çocuğumuz burada daha ilk günden akülü aracıyla sürat yapmaya çalıştı. Bir ablamız 20 yıldır engelli olup eşine bağımlı bir hayat yaşadığını anlattı. Artık akülü aracı sayesinde özgürce çarşıya pazara gidebileceğini söyledi. Afyon’da taşınan Gül Yiğit hanımefendi kardeşimiz tören öncesi bana çok güzel şeyler anlattı. Bu paylaşımını kamuoyuyla yapmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.
“İYİ Kİ DUYARLI DAVRANILDI,
ONLARDAN BİZE NE DENİLMEDİ”
İstanbul’dan Afyonkarahisar’a tesadüfen taşındığını ifade eden Gül Yiğit, engelli kızı Başak için temin edilen akülü aracın kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti. Yiğit şunları söyledi: “Ben bir kadın olarak Sayın Valimizle daha önce tanışmamıştım. Başta Burhanettin Çoban ve emek sahipleri olmak üzere hepinize teşekkür ederim. Sizlerle tanışma fırsatını bulmaktanda ayrıca mutluyum. Biz hiçbir zaman keşkelerle yaşamadık. Hep iyikilerle yaşadık. İyi ki ben Başak’ın annesi olmuşum. İyi ki Başak benim kızım olmuş. Biz 20 yıldır hep motor hayali kurardık. 20 yıldır İstanbul’da yaşadık. Tesadüfeni Afyon’a taşındık. Hiçbir zaman böyle bir engelli bir aracının olduğunu bilmiyorduk. Burhanettin başkanımla tanışma fırsatı bulduk. Bize bu imkânı sunduğu için, Necati Şevik beyefendiye, Burhanettin Çoban Başkan’a ve emek sahiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi ki onlardan bize ne demediniz? İyi ki duyarlı davranıyorsunuz. Biz ailesiz büyüdük. Başak’la çok çekirdek bir aileyiz. Ama ben buraya geldiğimde Burhanettin Başkanımla tanıştığımda ve burayı gördüğümde Sayın Valimle tanıştığımda aslında biz kocaman bir aileymişiz. Bu aileyi bize gösterdiğiniz için, emekler verdiğiniz için, bize konuşma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bütün ebeveynler adına, bütün özel çocuklarımız adına sizlere minnettarım. Belki bize bir ev alınsaydı, belki başka bir şey verilseydi, bu kadar mutlu olamazdık. Biz üç dört gündür kalbimiz çarpıyor. Uyuyamıyoruz. Bizim çocuklarımızın özgürlüğü çok kısıtlıdır. Ama biz hep zoru başarmayı sevdik. Hem ebeveynler olarak hem çocuklar olarak biz bir engelli değiliz. Asıl engeli, sevgisizlik olarak gördük. Bizim kocaman sevgimiz var. Sizlerin kocaman sevgisi var. Bizim bu engelleri aşmamıza yardım ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”
“KIZILAY KAMU YARARINA
ÇALIŞAN BİR HAYIR KURUMUDUR”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Mübarek bir Cuma gününde güzel bir organizasyonda biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Evet, öncelikle biliyorsunuz bir ay oldu. Bir deprem felaketi yaşadık. Yüzyılın hatta bin yılın felaketini yaşadık. Allah bir daha bize, milletimize böyle bir felaket yaşatmasın. Ölenlere rahmet kalanlara acil şifalar diliyoruz. Gül Hanım konuşurken gerçekten boğazımda düğümlendi kelimeler. Yani hakikaten gerçekten çok heyecanlıyım. Tabii depremden sonra bu güzel organizasyon biraz olsun yüreğimize su serpti. Onu söylemek istiyorum. Bir şeyi de söylemek özellikle belirtmek istiyorum. Üzerine basarak söylüyoruz. Kızılay hayr için kamu yararına çalışan bir hayır kurumu. Dolayısıyla bağışlarla, yan işletmelerinden elde ettiği gelirlerle çalışıyor. Akülü araçların alınmasınada katkıda bulunulmuş. Sağ olsun Kızılay Başkanımız, İGM Başkanımız, Valiliğimizin önderliğinde akülü araçlar dağıtılıyor. Ben bu dağıtımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir organizasyon yapıldı. Hayırsever vatandaşlarımıza Allah fazlasıyla tekrar versin. Tekrar onlar da inşallah bu organizasyonlarda katkıda bulunsunlar diliyorum.”
“KIZILAY’A TARİHİ
KURUMLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi. Özkaya şöyle konuştu: “İbrahim Bey vekilimizin dediği gibi hakikaten tarihin gördüğü en büyük afetle karşı karşıyayız. Ve inşallah Türk milleti olarak bunu da el birliğiyle, gönül birliğiyle bir seferberlik içinde yaralarımızı saracağız. İGM Başkanımız Burhanettin Bey’i belediye başkanıyken de Necati abiyle beraber Emirdağ’daki hemşehrilerimiz, Belçika’daki hemşehrilerimizle yıllardır bu faaliyetler yürütüyorlar. Hayırseverlerimize ciddi destek veriyor, hakikaten zor bir iş. Allah özel evladı olanlara sabır versin, yardım etsin, destek versin. Büyük bir gayret, fedakârlık var. Bu fedakârlık ve gayretle onların kısıtlanan özgürlüklerinin bir nebze olsun genişlemesi açısından bu araçlar çok önemli. İlimizde de ciddi sayıya ulaştı. Geçen yılki toplantıda ben demiştim ki bu akülü araçların Afyon’da da bakım, servis olması lazım. Çünkü sık arıza veriyor. Sanayiyi gezerken gördüm. Bir arkadaşımız bu konuda uzman bir tamirci olmuş. Kızılay Derneğimiz sanıyorum 1868 tarihinde kuruldu. Kurulmuş çok tarihi bir kurumumuzdur. Her daim alandadır. Kimin ne dediğine bakmayın. Geçici eleştirileri dikkate almayın. Tarihi müesseselerimize, tarihi kurumlarımıza sahip çıkın. Çünkü başımıza bir iş geldiğinde yanımızda onlar var. Allah onları hep daim etsin diyorum. Emeği geçenlere Burhanettin Başkanımıza Necati Bey’i de hayırseverlerimize Belçika’daki dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”
“MİLLETİMİZ BÜYÜK VE TEK YÜREK”
AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, engellilerin özel insanlar olduklarını onlara engelli demek yerine özel kişiler demenin daha doğru olacağını belirtti. Eroğlu şunları kaydetti: “Mübarek Cuma günü tüm katılımcıları muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın rahmeti, bereketi üzerinizde olsun. Hakikaten büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bin yılın depremiydi. Deprem bölgesini iki defa turladım. Neticede büyük bir acı var. Başta valimiz olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının tamamına, kurumlarımıza, AFAD’a, Belediyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Depremin ilk gününden beri Afyonkarahisar bölgededir. Teşekkür ediyoruz. Hatta şu anda 13 bin depremzede Afyon’da misafir ediliyor. Geçen hafta KYK yurdundaki depremzedeleri ziyaret ettik. Fevkalade memnunlar. Afyonkarahisarlılarla şükranlarını bildiriyorlar. Az önce de bir otelde buluştuk. Bu millet hakikaten büyük bir millet. Tek yürek, bunu gördük. Deprem bölgesine gittiğimde Türkiye’nin doğusundan, batısından, güneyinden, kuzeyinden herkes oradaydı. Tırlardan yolları geçemiyorduk. Dolayısıyla hakikaten büyük bir milletiz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmetle niyaz ediyorum. Yakınlarına belki şu anda yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Tabii bu depremde hüzün vardı. Gül Hanım’ın kızı Başak’la yaşadıklarını anlattığında çok duygulandım. Hakikaten biz hepimiz tek yüreğiz.”
“HEP BİRLİKTE CANSİPERANE
ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yiğitbaşı şunları söyledi: “Deprem felaketiyle birlikte büyük bir acıyı hüznü milletçe yaşıyoruz. Bir ay kadar oldu. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu acıyı hep beraber yaşadık milletçe. Öncelikle tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum. Aynı zamanda yaralılarımıza Allah’tan şifalar diliyorum. Afyonkarahisar olarak neredeyse 13 bin depremzedemize burada ev sahipliği yapmaya gayret ediyoruz. Milletçe, devletçe bu yaraları hep birlikte inşallah sarmaya gayret ediyoruz. Bütün kurumlarımız en üst düzeyde ilk günden itibaren hem deprem bölgesine gönderilen yardımlar, hem her türlü ihtiyaçların güncel olarak sevk edilmesi ve misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi anında çözülmesiyle ilgili özverili bir şekilde, cansiparane bir şekilde çalışıyor. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizinde çok büyük desteği oldu. İlk günden itibaren bizlere katkısı oldu. Bunun için de ayrı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bugün burada çok mutlu bir an var. Hep beraberiz, birlikteyiz. Burhanettin Başkanımız bana hep bahsediyordu. Biz geçtiğimiz yıllardan itibaren Necati beyle birlikte akülü araçları yurt dışından özel olarak seçip, getirtiyoruz diyordu. Böyle bir tören organize ettikleri için ben de çok mutluyum. Gül hanımın konuşmasından gerçekten ben de çok duygulandım. Aslında felaketler, olağanüstü süreçler birbirimize ne kadar bağlı olduğumuzu bir kez daha gösterdi.” Tören günün anısına çekilen toplu fotoğraf ve İl Özel İdaresi araç filosuna eklenen 6 adet kamyonun tanıtımı ile tamamlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme