Hayalleri uçtu gitti – Kocatepe Gazetesi

Aydın’da havalandıktan sonra düşen ve arama çalışmaları Denizli’de yürütülen eğitim uçağının enkazı, Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulundu. Çıldır Havalimanı’ndan kalktıktan bir süre sonra radardan kaybolan ve arama çalışmaları başlatılan Cessna 172 tipi eğitim uçağında eğitmen pilot Hamdi Yılmaz ve pilot adayı Merve Altun’a ait olduğu belirtilen iki cesede ulaşıldı. 28 yaşındaki Merve Altun'un Sultandağı ilçesi Yakasenek [&hellip]

Aydın’da havalandıktan sonra düşen ve arama çalışmaları Denizli’de yürütülen eğitim uçağının enkazı, Aydın’ın Karacasu ilçesinde bulundu. Çıldır Havalimanı’ndan kalktıktan bir süre sonra radardan kaybolan ve arama çalışmaları başlatılan Cessna 172 tipi eğitim uçağında eğitmen pilot Hamdi Yılmaz ve pilot adayı Merve Altun’a ait olduğu belirtilen iki cesede ulaşıldı. 28 yaşındaki Merve Altun’un Sultandağı ilçesi Yakasenek beldesinden olduğu, Aydın’da pilotluk eğitimi aldığı, Ege Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu ve bir ağabeyinin de pilot olduğu öğrenildi.
Altun’nun, Afyonkarahisar’da yaşayan teyzesi Fadime Ergül, kazayı öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Altun’un pilotluk için başvurduğu sınavları kazandığını anlatan Ergül, “Yaklaşık 2 yıldır oraya eğitime gidiyordu. 2 ayı kalmıştı. Ondan sonra İstanbul’a ataması yapıldı. Ağabeyiyle ikisi aynı uçağa çıkmış. Ağabeyi hoca, Merve yardımcı pilot. İkisi uçacaklardı. Annesi öldü. Annesinin yokluğundan sarsıldı, sonra ayağa kalktı. ‘Ben kendi ayaklarımın üzerinde duracağım’ demişti.” dedi.
Merve Altun’un 3 kardeşi olduğu, annesinin ise 6 yıl önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme