Hayalet Sınıf Uygulamasından Kaçınılmalı

“Tüm Özel Öğretim Kurumları” toplantısında konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, özel okulların 12. sınıf öğrencilerine yönelik hayalet sınıf uygulamasından kaçınılması gerektiğini söyledi .

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda tüm İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin hazır bulunduğu ve Afyonkarahisar genelinde bulunan Özel Öğretim Kurumlarının kurucu temsilcisi ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantı yapıldı.

“HAYALET SINIF UYGULAMASINDAN KAÇINILMALI”

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci toplantıda yapığı konuşmada Afyonkarahisar ve ilçelerinde faaliyet gösteren tüm Özel Öğretim Kurumları hakkında bilgilendirme ve genel değerlendirmelerde bulundu. İzinsiz eğitim öğretim faaliyeti yürüten yerlerin kapatılması hususunda Bakanlığın talimatlarının yerine getirildiği kaydeden Müdür Sünnetci, ayrıca özel okulların 12. sınıf öğrencilerine yönelik hayalet sınıf uygulamasından kaçınılması gerekliliğini vurguladı.

“İZİNSİZ FAALİYET GÖSTEREN YERLERİ İHBAR EDİN”

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner ise konuşmasında, Filistin’de yaşanan insanlık dramına karşın vicdani ve ahlaki bir sorumluluğa sahip olunması gerektiğini vurgulayarak, “Kadim medeniyetimizin yeniden inşası için Milli Eğitim olarak sorumluluklarımızı yerine getirerek, her hususta özel veya resmi kurumlarımızla çalışmamızın gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Güner, Özel Öğretim Kurumlarına ait sorunların giderilmesine yönelik Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, izinsiz eğitim öğretim faaliyeti gösteren yerlerin ihbar edilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğunu söyleyerek, özel Okul yetkililerine hayalet sınıf uygulamasının oluşturduğu sorunlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Bakmadan Geçme