Hay sizin topunuza… – Kocatepe Gazetesi

Çay ilçesinde çocukların oyun alanı yanında iftar topu atılınca 4 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklardan 11 yaşındaki Yusuf Karaca’nın durumu ciddiyetini koruyor. Olayın sorumlularının cezalandırılması bekleniyor Çay İlçe merkezindeki Kardelen Parkı’nda patlatılan iftar topunun bir parçası parkta oynayan çocukların yanına düştü. 11 yaşındaki Yusuf Karaca bu sırada düşen parçayı eline aldığı anda patlama oldu. Patlama sonucunda [&hellip]

Hay sizin topunuza...

Çay ilçesinde çocukların oyun alanı yanında iftar topu atılınca 4 çocuk yaralandı. Yaralı çocuklardan 11 yaşındaki Yusuf Karaca’nın durumu ciddiyetini koruyor. Olayın sorumlularının cezalandırılması bekleniyor

Çay İlçe merkezindeki Kardelen Parkı’nda patlatılan iftar topunun bir parçası parkta oynayan çocukların yanına düştü. 11 yaşındaki Yusuf Karaca bu sırada düşen parçayı eline aldığı anda patlama oldu. Patlama sonucunda küçük Yusuf ağır yaralanırken, üç arkadaşı da hafif yaralandı. Patlama sonucu yüzü ve kolları tamamen yanan Yusuf Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.
OYUN OYNUYORLARDI
İnşaatlarda amelelik yaparak geçimini sağlayan baba Mevlit Karaca (38) olayı şöyle anlattı:
“Olay anında işte idim. Oğlum arkadaşlarıyla her gün Kardelen parkın doğu bölümündeki çocuklar için yapılan spor alanında oynarlar. Hemen yanındaki yerde belediye elamanı tarafından iftar topu patlatılır. O gün patlamayan bir parça çocukların yanına düşmüş. Oğlum parçayı eline almış. Aldığı an parça patlamış. Oğlumun yüzü ve kolları tamamen yanmış. Arkadaşları hafif şekilde yanmışlar. 112 acil servis ekibi ile Çay Devlet Hastanesine, oradan da Afyonkarahisar Devlet Hastanesine kaldırmışlar”http://m.kocatepegazetesi.com/”.
ATEŞİ DÜŞÜRÜLEMİYOR
Çocukları hastaneye kaldırıldıktan sonra Eşi Nuray Karaca (34) ile sürekli oğullarının başında beklediklerini belirten acılı baba Mevlüt Karaca “http://m.kocatepegazetesi.com/”İki çocuk babasıyım. Yaralanan evladım küçük olanı. Doktorlar oğlumun iyileşeceğini söylüyorlar. Fakat ateşini düşüremediler. Büyük çaba sarfediyorlar. AKÜ Araştırma Hastanesi’ne göndereceklerini söylediler. Korkumuz devam ediyor. Perişan olduk’ dedi.
SUÇLULAR CEZALANDIRILSIN
Olayda ihmali ya da suçu bulunanların cezalandırılmasını isteyen baba Karaca “Oğlum ve arkadaşları çocuklar ve gençler için yapılmış olan Kardelen parkında eğleniyorlar. Hiç orada iftar topu patlatılır mı? Başka yer mi yok? Çay belediye başkanı hiç aramadı. Görevli göndermiş. Hastaneye gidiş gelişlerden para alınmasın demiş. Bu nasıl insanlık. Ben fakir bir insanım. Çocuğum kurtulsa bile bu yara nasıl kapanacak? Bu yükün altından nasıl kalkacağım. Başkandan ve sorumlulardan şikayetciyim” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme