• Haberler
  • Genel
  • Havayolundan yararlanmak için topyekün hareket edilmeli

Havayolundan yararlanmak için topyekün hareket edilmeli

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Zeybek, 25 Kasım’da açılacak Zafer Havaalanı’nın hem Afyonkarahisar’a hem de bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Zeybek, “Havayolu yatırımından Afyonkarahisar'ın daha fazla pay alması için tüm kurumlarımızın, ticari işletmelerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin topyekün bir araya gelmeleri gerektiği düşüncesindeyim” dedi AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, yarın, saat 12’de [&hellip]

Havayolundan yararlanmak için topyekün hareket edilmeli

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Zeybek, 25 Kasım’da açılacak Zafer Havaalanı’nın hem Afyonkarahisar’a hem de bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Zeybek, “Havayolu yatırımından Afyonkarahisar’ın daha fazla pay alması için tüm kurumlarımızın, ticari işletmelerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin topyekün bir araya gelmeleri gerektiği düşüncesindeyim” dedi

AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, yarın, saat 12’de açılacak olan Zafer Havaalanı’nın Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak için yararlı olacağını belirtti. Havaalanı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılacağını hatırlatan Zeybek, “Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak bölgesine hizmet vermesi amacıyla inşa edilen ve Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ilk havalimanı olan Zafer Havalimanı, bölgenin ticari kalkınmasına, yeni iş sahaları açılmasına ve özellikle termal turizmin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca konumu itibari ile de üç ilimize de eşit mesafededir.Bölgenin uluslar arası nitelikte havalimanına sahip olmasının ekonomik ve sosyal gelişimi de hızlandıracağı açıktır” dedi.
HAVAYOLU KULLANIMI ÖZENDİRİLMELİ
Zafer Havaalanı’ndan yararlanacak olan Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ın birbirileri ile adeta yarışa gireceklerini kaydeden Zeybek, bu konuda Afyonkarahisarlılara da büyük görev düştüğünü hatırlattı. Zeybek, şöyle konuştu:
“Bu üç ilimize de tartışılmaz katkısının olacağı havalimanından illerimizin fayda yarışına girecekleri düşüncesindeyim. Yıllardır arzu edilen konuşulan ama gerçekleşmeyen havayolu ulaşım yatırımından Afyonkarahisar’ın daha fazla pay alması için tüm kurumlarımızın, ticari işletmelerimizin ve sivil toplum örgütlerimizin topyekün bir araya gelmeleri gerektiği düşüncesindeyim. Bu doğrultuda Afyonkarahisar olarak havayollarına destek, uçuşların özendirilmesi ve desteklenmesi, bölgenin tanıtılması, termal, kongre ve kültür turizminin birlikte konsept olarak pazarlanmasını hızlandırmamız gerekmektedir.Havalimanının açılışı ile Afyonkarahisarın bir çok bölgesel avantajlı konuları ön plana taşınacaktır. Termal turizmin başkenti olan ilimizin bu ünvanının havalimanının açılışı ile uluslararası boyut kazanarak taçlanacağı düşüncesindeyim.”
EN BÜYÜK SIKINTI GİDERİLECEK
Zeybek, son yıllarda yapılan yatırımlarla kentin “makus talihinin” yavaş yavaş değişmeye başladığını dile getirerek, “Zafer Havalimanı Afyonkarahisar’ın en büyük sıkıntılarından birisi giderilmiş olacak. Bunun da kısa bir süre sonra turizme büyük bir yansımasının olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
AFYON, TURİZM KENTİ HALİNE GELECEK
Hava ulaşımına açılmasıyla birlikte kentin yerli ve yabancı turistlerin ilgisini daha fazla çekeceğini ifade eden Zeybek, “Havalimanı sayesinde uzak ülkeler için bile Afyonkarahisar kolay ulaşılabilecek bir turizm ve ticaret kenti haline gelecek. Her alanda olduğu gibi turizmde de yatırımlar adeta kar topu misali büyüyecek. Bugüne kadar hava ulaşımı olmayan şehrimiz, bunun neden olduğu dezavantaj nedeniyle yeterince ziyaretçi ve turist çekemiyordu. Bu konudaki gelişmenin çok hızlı yaşanacağını öngörüyoruz” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme