• Haberler
  • Genel
  • Havaalanı'ndan sonra otoyol ve hızlı tren de mi 'uçuyor'?

Havaalanı'ndan sonra otoyol ve hızlı tren de mi 'uçuyor'?

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Zafer Havaalanı'nın Kütahya sınırları içinde olduğunu belirtti. Otoyol ve hız tren güzergahlarının da Havaalanı yakınından geçme ihtimalini gündeme getiren Demirkırkan, 'Ankara-İzmir arasında yapılacak otoyol ve hızlı trenin güzergahı nereden geçecek?' diye sordu Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Binası'nda basın toplantısı düzenledi. CHP [&hellip]

Havaalanı’ndan sonra otoyol ve hızlı tren de mi “uçuyor”?

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Zafer Havaalanı’nın Kütahya sınırları içinde olduğunu belirtti. Otoyol ve hız tren güzergahlarının da Havaalanı yakınından geçme ihtimalini gündeme getiren Demirkırkan, “Ankara-İzmir arasında yapılacak otoyol ve hızlı trenin güzergahı nereden geçecek?” diye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, CHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. CHP Merkez İlçe olarak şehir sorunları ile ilgili, bundan sonra da basın toplantısı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Demirkırkan “Merkez İlçe’nin asli görevi Afyon’a yapılması gereken yatırımlarla ilgili doğru olanları takdir etmek, hatalı olanları eleştirmektir” dedi.
“BAKANIMIZIN EMEKLERİ
HEBA OLDU”
Afyonkarahisar’ın da yararlanacağı Zafer Havaalanı’nın Kütahya il sınırlarında olduğuna işaret eden Demirkırkan, “Zafer Havaalanı, Kütahya için havaalanı, bizim için de hava aldığımız bir alan oldu. Afyonkarahisar havaalanlarına uzaktı. Kütahya’da yapılan havaalanına 60 kilometre. Bu havaalanının yapılması iyidir, böyle bir şeye ihtiyaç vardı. Başından beri ilgililerin, bu yatırım Afyon’a yapıldığı şeklinde söylem içine girmeleri ve bunun beklentiye dönüştü. Bu havaalanı aslında Kütahya il sınırları içinde ve Kütahya Havaalanı olarak geçiyor. Bürokratlarımızın ve Bakanımızın bile emeklerinin heba olduğunu, aslında Afyonkarahisar için yapılacak yatırımı başka bir ile kaydığını görüyoruz” diye konuştu.
NEREDEN GEÇECEK?
Havaalanlarının artık otoyol ve hızlı trenlerle birlikte düşünüldüğünü hatırlatan Demirkırkan, “Havaalanları, otoyollar ve hızlı tren hatları aynı güzergahın içinde düşünülür. Ankara-İzmir Otoyol ve Hızlı Tren Güzergahı’nın nereden geçtiğini tam olarak bilemiyoruz. Bu güzergahlar nereden geçiyor? Bu güzergahlar, Afyonkarahisar’ın merkez olması sözünü unutturacak mı? Bölgede yeni bir kavşak mı oluşuyor. Afyon’a ne kadar mesafeden geçecektir?” ifadelerini kullandı.
YATIRIMLAR, GÜZEL YAPILMALI
Afyonkarahisar-İzmir Karayolu’nda inşası süren Spor Kompleksi’nin de büyük bir yatırım olduğunu ancak iyi bir şekilde yapılması gerektiğini kaydeden Demirkırkan, “Hepimizin bildiği gibi Afyon’un büyük yatırımları olarak söylenen birkaç yatırım söz konusu oldu. Bunlardan biri de Spor Kompleksi. Bununla ilgili çalışmalar başladı. Süreç içinde 173 bin metrekarelik alana yapılan Spor Kompleksi için başlangıçta ‘5 bin kişilik kapalı spor salonu yapılacak, 20-30 bin kişilik bir futbol stadyumu yapılacak’ denildi. Yeni neler yapılıyor? 15 bin kişilik bir stat, bir tane yarı olimpik yüzme havuzu. Kamp eğitim merkezi, su kayak tesisi, Eskisinden farklı olan nedir? Stadımız 10 bin kişilikten 15 bin kişiliğe çıkıyor. Bir adet su kayak tesisi ilave edilmiş gibi duruyor. Yüzme havuzu ve tenis kortlarının yenilenmesi güzel bir şey, bunları eleştirmiyoruz. Afyonkarahisar’a böyle yatırımlar, 30-40 yılda bir kez yapılacaktır. Bunlar ciddi yatırımlardır. Bu süre içinde yeni bir yatırım alamayacağımızı düşünürsek bunlar yapıldığı dönemde doğru düzgün yapılmalıdır” dedi.
TURNUVALAR DA YAPILABİLMELİ
Afyonkarahisar’da ulusal ve uluslararası turnuvaların yapılmasının yararlı olacağını vurgulayan Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Afyon’un spor kompleksinin ulusal ve uluslararası turnuvalarda bir sonuç getirebilecek, insanları, takımları buraya çekebilecek kalabalıkta yapılması gerekiyor. Biz biliyoruz ki UEFA standartlarına uymayan, seyirci sayısı belli bir sayının altında kalan futbol sahaları, maalesef ulusal ve uluslararası turnuvalar yapılamıyor. 5 bin kişinin altındaki kapalı spor salonlarında da bu tür turnuvaların yapılması mümkün olmuyor. Bu yapılırken spor salonu ve stadyumun hiç olmazsa uluslararası normlarda yapılmasının gerektiğini düşünüyoruz. Yaklaşık 50 milyon liraya yapılacak bu tesis. Afyon için en kıymetli arsalar satılıyor. Bu satıştan da yaklaşık 50 milyon lira gelir elde edilmesi bekleniyor. Elimizdekini satıp başka bir yere yenisini yapıyoruz.”
YEŞİL ALAN KORUNMALI
Gençlik Merkezi için de benzer bir durumdan söz edildiğini, ancak Merkez’in bulunduğu alanın Afyonkarahisar için adeta “nefes alma” mekanı olduğunu belirten Demirkırkan, kent içindeki yeşil alanların artmasını talep etti. (Kocatepe)

HASTANE, SUYA KARŞI GÜÇLENDİRİLMELİ

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde bazı sorunların yaşandığını, bu sorunlara çözüm bulunmadan Doğum Hastanesi’nin temel çalışmalarına başlandığının altını çizen Demirkırkan, “Hastanenin yapılacağı yer ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Hastanemizin suya karşı güçlendirilmesi yeterince yapılmış değil. Burada bir sıkıntı vardır. Bodrumlu binaların yapılmasının çok doğru olmadığını düşünüyorum. İnsanlar aslında denizin içinde bile sağlam binalar yapabiliyorlar. Ama hakkıyla yapılırsa bu gerçekleşiyor. Özellikle kış aylarında su basması, yaz aylarında da rutubetin olduğundan bahsediyoruz. Bu hastanemizin yanında yeni bir hastane daha yapılıyor. Bu hastaneyle ilgili sıkıntılarımızı gidermeden, hastanenin temelini sağlamlaştırmadan ikinci bir hastanenin temelini atmamalıyız diye düşünüyorum. İlla oraya olacak diye bir şey yok. Doğumevi belki başka bir mekâna taşınabilir. Hiç olmazsa bu sorunları Doğum Hastanesi’nde yaşamayız” dedi.

AKÜ MÜ, AK ÜNİV. Mİ?

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan’ın gündemindeki bir konu da Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kısa adının kullanımına ilişkindi. Demirkırkan şöyle konuştu:
“Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kısaltması AKÜ’dür. Ancak Eskişehir Kavşağı’nda Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin AK Üniversite olarak yazıldığını söyledi. Bunu yazan kimdir bilemiyorum. Bizim kurulduğundan beri adı AKÜ’dür. Ak Üniversite olarak tescil edilmesi gerekiyorsa bizim de haberimizin olması gerekir. Bu yanlışlığın düzeltilmesini talep ediyorum.”

Bakmadan Geçme