• Haberler
  • Genel
  • Havaalanı, yararlı olacak – Kocatepe Gazetesi

Havaalanı, yararlı olacak – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Zafer Havaalanı’nın ilin dinamikleri açısından faydalı olacağını belirtti ATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda birbirinden farklı konu başlıkları gündeme geldi. Meclis toplantısı hakkında kamuoyuna bilgi veren ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Zafer Havaalanı’nın yararlı olacağını belirterek 'Bölgemize hizmet edecek [&hellip]

Havaalanı, yararlı olacak

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Zafer Havaalanı’nın ilin dinamikleri açısından faydalı olacağını belirtti

ATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda birbirinden farklı konu başlıkları gündeme geldi. Meclis toplantısı hakkında kamuoyuna bilgi veren ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu, Zafer Havaalanı’nın yararlı olacağını belirterek “Bölgemize hizmet edecek olan Zafer Havalimanı’nın sözleşme töreni 22 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşti. Afyonkarahisar’ın gelişme potansiyeline bakıldığında havalimanının İlimiz için ekonomi başta olmak üzere turizm ve diğer sektörlere büyük katkılar sağlayacağı inancındayız Sözleşmesi imzalanan Havalimanı’nın sözleşme süresinden önce bitirilmesi İlimizin dinamikleri açısından faydalı olacaktır. Havalimanı’nın bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.
Zafer Kalkınma Ajansı ile ilgili gelişmelere de dikkat çeken Hancıoğlu, “Zafer Kalkınma Ajansı 13 Aralık 2010 tarihi itibarıyla illerde Yatırım Destek Ofisleri’ni faaliyete geçirmiştir. Bu kapsamda İlimizde İbrahim Tuğrul Çınar, Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü olarak Odamızın 4. Katında göreve başlamıştır” diye konuştu.
Hancıoğlu, şöyle devam etti:
“Zafer Kalkınma Ajansı’nın 20 milyon TL bütçeli ‘Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı’ 11 Aralık 2010 tarihi itibarıyla başlamıştır. Bu mali destek programı çerçevesinde, Bölge Planı’nda yer alan Rekabet Gücünün Arttırılması te-matik ekseni kapsamında kar amacı güden tüzel kişilerin ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların turizm, tarıma da-yalı sanayi ve imalat sanayi alanlarındaki projelerinin hayata geçirilmesi ve söz konusu sektörlerde yenilikçi ve faydalı işbirliği ağlarının kurulması hedef-lenmektedir. Bölgesel Potansiyelin Harekete Geçirilmesi Mali Destek Programı’nın, Bölge kalkınması açısından arzu edilen derecede etkili olması, Ajans’a sunulacak nitelikli proje sayısıyla doğru orantılıdır. Bu çerçevede Mali Destek Programı’nın Bölge illerinde mümkün olduğunca geniş bir kitleye duyurulması önem arz etmektedir.”
Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne ilişkin düzenlemeleri de hatırlatan Hancıoğlu, “Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince; toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler ile; şehir içi eşya taşımacılığı ve ticari amaçlı olmamak şartıyla sadece kendi esas iştigal konusunda faaliyet gösterenler, ayrıca nakliyecilik faaliyetiyle iştigal etmek kaydıyla eşya taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerin 31 Aralık 2010 tarihine kadar kendilerine uygun yetki belgelerini (K1*- K2*) temin etmeleri gerekmektedir. Söz konusu tarihe kadar toplam yüklü ağırlığı 3,5 tondan az kamyonetler için alınacak yetki belgesi ücretlerinde Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin Geçici 3. maddesi uyarınca yüzde 93 oranında indirim uygulanmaktadır. 1 Ocak 2011 tarihinden sonra anılan yetki belgelerinin (K1- K2) indirimli olarak temin edilmesi imkanı bulunmayacağından, indirimden yararlanmak üzere Afyonkarahisar İli sınırları içerisinde belge başvurusunda bulunacak gerçek – tüzel kişilerin 31 Aralık 2010 tarihi mesai bitimine kadar Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na müracaat etmeleri gerekmektedir. Yetki belgeleri için istenen evrakları www.afyonkarahisartso.org.tr adresinden temin edebilmektedir” ifadelerini kullandı.
Hancıoğlu, tüm ATSO üyelerinin yeni yılını tebrik etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme