• Haberler
  • Genel
  • Havaalanı, bölge için milat – Kocatepe Gazetesi

Havaalanı, bölge için milat – Kocatepe Gazetesi

Altıntaş’ta 22 Nisan’da temeli atılan Zafer Havaalanı, Afyonkarahisarlılar ve Kütahyalıları olduğu kadar Altıntaşlıları da sevindirdi. Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, temel atma törenini bir milat olarak kabul ederken Altıntaş’ın eski belediye başkanı Ferit Karabulut da 2006’dan beri bu konunun takipçisi olduğunun altını çizdi Büyük bir törenle temeli atılan Zafer Havaalanı, Altıntaş’ta büyük bir sevincin yaşanmasını [&hellip]

Havaalanı, bölge için milat

Altıntaş’ta 22 Nisan’da temeli atılan Zafer Havaalanı, Afyonkarahisarlılar ve Kütahyalıları olduğu kadar Altıntaşlıları da sevindirdi. Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, temel atma törenini bir milat olarak kabul ederken Altıntaş’ın eski belediye başkanı Ferit Karabulut da 2006’dan beri bu konunun takipçisi olduğunun altını çizdi

Büyük bir törenle temeli atılan Zafer Havaalanı, Altıntaş’ta büyük bir sevincin yaşanmasını sağladı. Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, “Yöre için en hayırlı temellerden biri olacak. Afyon ve Kütahya ve Uşak için milat kabul ediyoruz bunu. Afyon’a da 50 kilometre, Kütahya’ya da 50 kilometre. Afyon’un da Kütahya’nın da bir parçasıyız. Veysel Eroğlu bu bölge için bir şans. Eroğlu’nu kendi bakanımız olarak da kabul ediyoruz” dedi.
Altıntaş’ın eski belediye başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Ferit Karabulut ise 2006’den beri havaalanının takipçisi olduğunu söyledi. Karabulut, şöyle konuştu:
“Zafer Havaalanı’nın ilk gününden bugüne kadar bu işin içinde-yim. 2006 yılında zamanın Kültür Bakanı Atilla Koç’un ortaya attığı bölgenin ilçe belediye başkanlarına müjde olarak verdiği termal turizminin gelişmekte olduğunu anlatan bir projeyle bunu takip ettik. Coğrafi yapısı en uygun olan Altıntaş’ta yapılması kararı verdi-ler. Süreç içerisinde bazı sorunlar yaşadık. 6 yıllık bir süreç içinde Eroğlu ve Açba’nın, Kütahya milletvekillerimizin sayesinde sorunları adım adım takip edip aştık. Her türlü sorun aşıldı. Biz bugünü bölge insanımızın bayramı olarak görüyoruz. Pazar yerindeki esnafımızın yüzde 80’i Afyonludur. hastane için hastalarımız yüzde 50 oranında Afyon’a gider. Kütahya ve Afyon’u ilimiz olarak görüyo-ruz” diye konuştu.
Altıntaşlı vatandaşlar da Zafer Havaalanı’nın bölgeye çok yararlı olacağı konusunda birleştiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme