• Haberler
  • Genel
  • 'Hava kirliliğinin cezası vatandaşa kesiliyor'

'Hava kirliliğinin cezası vatandaşa kesiliyor'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yalçın Görgöz, hava kirliliğini önlemek için vatandaşın doğalgaz ve AFJET'e abone olmasını zorunlu kılan kararı eleştirdi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yalçın Görgöz, İl Mahalli Çevre Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda vatandaşlara doğalgaz ve AFJET'e geçişin zorunlu tutulmasına tepki gösterdi. Görgöz, 'Yıllardır Afyonkarahisar'da yüksek oranda hava kirliliğini vardır derken, [&hellip]

“Hava kirliliğinin cezası vatandaşa kesiliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yalçın Görgöz, hava kirliliğini önlemek için vatandaşın doğalgaz ve AFJET’e abone olmasını zorunlu kılan kararı eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Yalçın Görgöz, İl Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda vatandaşlara doğalgaz ve AFJET’e geçişin zorunlu tutulmasına tepki gösterdi. Görgöz, “Yıllardır Afyonkarahisar’da yüksek oranda hava kirliliğini vardır derken, ‘Afyon’da hava kirliliği yoktur, o gördünüz sistir’ diyen malum yöneticiler, bugün hava kirliliğinin cezasını vatandaşa kesmek için hazırlık yapmaktadırlar.Hava kirliliğinin bir gerçeklik olarak kabul edilmesi sevindiricidir. Ancak hava kirliliğinin engellenmesi için şimdiye kadar kılını kıpırdatmayan yöneticilerin halka hesap vermesi gerekmiyor mu? Yine, yıllarca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yanı sıra yandaş dernekler ve vakıflar aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza düşük kalorili kömürleri dağıtan zihniyet, bugün kömür olmaz, temiz enerji kaynağı kullanın demektedir” dedi.
KÖMÜR YERİNE TEMİZ ENERJİ VERİN
Görgöz, şöyle devam etti:
“Vatandaşın AFJET ve doğalgaz kullanımı için harcaması gereken parayı bir kenara koyarsak, Valilik ve Belediye’nin, kendi ortak oldukları AFJET’e vatandaşların abone olmasını önermesi, ne kadar ahlaki, ne kadar hukukidir? Trafik yükünün, rastgele yapılaşmanın, plansız büyümenin hava kirliliğinde rolü yok mudur?Peki ben şimdi oy alma hesabı yaparak, yıllarca bedava kömür dağıtan zihniyete soruyorum; 7 Haziran Genel Seçimleri için oy talebiniz olmayacak mı? Olacaksa yapmanız gereken şey, AFJET isteyene AFJET, doğalgaz isteyene doğalgazı vereceksiniz. Hem de maddi hiçbir karşılık beklemeden. Siz bağlantısını yapın, vatandaş tükettiğinin parasını öder merak etmeyin. Kaynak soracak olursanız ona da yardımcı olayım. Hani milletin A…. Koyan iş adamlarınız vardı ya.. Onlar ne güne duruyorlar, şimdi tam zamanı kullanın işte.”
DEVLETİN SORUMLULUKLARI
HALKA YÜKLENMEYECEK
Görgöz, 7 Haziran’da CHP’nin iktidara geleceğini belirterek “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, planlı şehirler, kalkınmış yerel yönetimler oluşturulacak. “Bu sene kışı nasıl geçireceğiz” diye hayıflanan vatandaşımız kalmayacak, sosyal devletin sorumlulukları halkımızın omzuna yüklenmeyecektir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme