Hava kirliliğine dikkat – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi vatandaşları hava kirliliğine karşı uyardı Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi vatandaşları hava kirliliğine karşı uyardı. Yapılan uyarıda “Topografik ve meteorolojik sebeplerden dolayı hava kirliliği tam olarak önlenememektedir. Bu sebeple vatandaşların daha dikkatli davranması gerekmekte, bu konuda kaliteli kömür kullanımı önem arz etmektedir. 26 Eylül 2014 tarihinde yapılan Mahalli Çevre Kurulu’nda [&hellip]

Hava kirliliğine dikkat

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi
vatandaşları hava kirliliğine karşı uyardı

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi vatandaşları hava kirliliğine karşı uyardı. Yapılan uyarıda “Topografik ve meteorolojik sebeplerden dolayı hava kirliliği tam olarak önlenememektedir. Bu sebeple vatandaşların daha dikkatli davranması gerekmekte, bu konuda kaliteli kömür kullanımı önem arz etmektedir. 26 Eylül 2014 tarihinde yapılan Mahalli Çevre Kurulu’nda alınan kararlar ile kömür kalitesi tekrar değerlendirilmiş ve izin verilen kömür kalorileri yükseltilmiştir” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Afyonkarahisar ili ve merkeze bağlı belde ve köylerde ısınma amaçlı kullanılacak katı yakıtların özellikleri ve sınır değerleri :
İthal kömürlerde Alt Isıl Değer: Min 6400 kcal/kg (- 200 tolerans)
Yerli kömürlerde Alt Isıl Değer: Min. 5300 Kcal/kg (-200 tolerans)
Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğinde belirtilen torba örneklerine göre torbalanarak satışa sunulması zorunludur. Afyonkarahisar İl sınırları içerisinde ısınma amaçlı olarak çuvalsız (açıkta veya araç üzerinde, dökme) katı yakıt (kömür, biyokütle vb.) satışı yasaktır.”
Uyarıda, hava kirliliği ile ilgili şikayetlerin 153 Alo Zabıta’ya iletilebileceği belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme