• Haberler
  • Genel
  • Hava kirliliği pek çok hastalığa sebep oluyor

Hava kirliliği pek çok hastalığa sebep oluyor

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, hava kirliliğinin birçok hastalığa sebep olabileceğini söyledi İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, hava kirliliği konusunda vatandaşları uyardı. Akgün, “Genel olarak havadaki kirleticilerin sağlığa etkileri şöyle toparlanabilir: Solunum fonksiyonlarında bozulma, solunum sistemi hastalıklarında artış, kronik solunum sistemi hastalığı olan kişilerin hastalıklarının alevlenmesinde artış, kronik kalp hastalığı olan kişilerin hastalıklarının [&hellip]

Hava kirliliği pek çok hastalığa sebep oluyor

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, hava kirliliğinin birçok hastalığa sebep olabileceğini söyledi

İl Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, hava kirliliği konusunda vatandaşları uyardı. Akgün, “Genel olarak havadaki kirleticilerin sağlığa etkileri şöyle toparlanabilir: Solunum fonksiyonlarında bozulma, solunum sistemi hastalıklarında artış, kronik solunum sistemi hastalığı olan kişilerin hastalıklarının alevlenmesinde artış, kronik kalp hastalığı olan kişilerin hastalıklarının alevlenmesinde artış, kanser görülme sıklığında artış ve erken ölümlerde artış” dedi.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI
TERCİH EDİLMELİ
Bebekler ve gelişme çağındaki çocuklar, gebe ve emzikli kadınlar, yaşlılar, kronik solunum ve dolaşım sistemi hastalığı olanlar, sigara kullananlar, düşük sosyoekonomik grup içinde yer alanların kirli havadan daha çok etkilendiğini belirten Akgün, “Herkes; ısınmak için denetimsiz yakıtları kullanmaz, özel araçlar yerine toplu taşıma araçlarını tercih ederse havamızın kirlenmemesi için kişisel olarak katkıda bulunmuş olacaktır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme