• Haberler
  • Genel
  • Hava kirliliği konusunda radikal kararlar alınmalı

Hava kirliliği konusunda radikal kararlar alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar'da hava kirliliği sorununa çözüm bulunması gerektiğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, kış aylarının gelmesiyle birlikte hava kirliliği sorunun da görülmeye başlandığını söyledi. Demirkırkan, CHP İl Binası'nda yaptığı açıklamada 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ait hava kalitesi ölçümlerinin sonucuna göre kahverengi olarak [&hellip]

Hava kirliliği konusunda radikal kararlar alınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’da hava kirliliği sorununa çözüm bulunması gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, kış aylarının gelmesiyle birlikte hava kirliliği sorunun da görülmeye başlandığını söyledi.
Demirkırkan, CHP İl Binası’nda yaptığı açıklamada “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait hava kalitesi ölçümlerinin sonucuna göre kahverengi olarak gösterilen noktalar, havası kötü illeri göstermektedir. Afyonkarahisar, havası kötü iller arasında yer almaktadır. Azot karbonmonoksit ve ozon gazlarının ölçülmesi gerekiyor. Büyükşehirlerde bu ölçümler yapılıyor, ilimizde de yapılması gerekiyor” dedi.
GEÇEN YIL DA
AYNI SORUN YAŞANDI
Büyükşehirlerde hava kirliliği ile ilgili uyarılar yapılırken Afyonkarahisar’da böyle bir uyarı ile karşılaşmadıklarının altını çizen Demirkırkan, “Çevre ve Şehircilik Bakanı, Dünya Sağlık Örgütü’nden daha yüksek tuttuğu halde, Bakanlık’ın verilerine göre sağlığı çok aşan değerlerde devam ediyor. Bizim havamız, sürekli olarak küçük partiküllerle dolu. Hiçbir uyarı da almıyoruz. Bazı Büyükşehirlerimizde uyarılar yapılabildiği halde, hiçbir uyarı almıyoruz. 2011 yılında da partikül madde yoğunluğu bakımından en çok 10 il arasındaydı” diye konuştu.
AFJET’İN MALİYETLERİ
DÜŞÜRÜLMELİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 2009 yerel seçimlerinde hava kirliliğini azaltmak için gündeme getirdiği vaatlerin gerçekleşmediğini hatırlatan Demirkırkan, şöyle konuştu:
“Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hava kirliliğinin azaltılacağı belirtilmişti. Bu doğrultuda ağaçlandırma faaliyeti yürütülmedi. Apartman gözetleme sistemi kurulacaktı. Biz bu konuda bunun siyaset ötesi bir konu olduğunu düşünüyoruz. İnsanlarımızın korunması için radikal önlemler alınmalı. Bunlara kimsenin itiraz edebileceğini düşünmüyorum. Şehrimize giren kömürlerin kontrol edilip edilmediği konusunda bir bilgiye sahip değiliz. Adalet ev Kalkınma Partisi bakımından düşük kalorili kömürler hibe olarak dağıtılıyor. Doğalgazın pahalılığından ötürü yeteri kadar kullanamıyorlar. Daha uygun fiyatlarla doğalgazın kullanılması gerekiyor. Hâlâ AFJET’ten yeterince faydalanamıyoruz. Maliyetleri daha düşürülerek hava kirliliğinin önlenmesinde yol alınacağını düşünüyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme