• Haberler
  • Genel
  • Hatipoğlu: Dönüşümü tasvip etmiyoruz – Kocatepe Gazetesi

Hatipoğlu: Dönüşümü tasvip etmiyoruz – Kocatepe Gazetesi

Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, sendika olarak Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesinin Kız İmam-Hatip Lisesine dönüşmesini tasvip etmediklerini açıkladı Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, İmam-Hatip Liseleri Fen ilimleriyle dini ilimlerin bir arada okutulduğu, ülkenin eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Hatipoğlu, İmam Hatiplerde tüm imkanların bulunması gerektiğini kaydetti. SORUN DAYATMAYLA [&hellip]

Hatipoğlu: Dönüşümü tasvip etmiyoruz

Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, sendika olarak Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesinin Kız İmam-Hatip Lisesine dönüşmesini tasvip etmediklerini açıkladı

Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, İmam-Hatip Liseleri Fen ilimleriyle dini ilimlerin bir arada okutulduğu, ülkenin eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Hatipoğlu, İmam Hatiplerde tüm imkanların bulunması gerektiğini kaydetti.
SORUN DAYATMAYLA ÇÖZÜLMEZ
Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapatılması ya da İmam-Hatip Lisesine dönüştürülmesinin il eğitimine olumsuz etki yapacağını belirtti. Hatipoğlu; “İlimizin eğitim seviyesi zaten 81 il içerisinde 52. sıralarda sürünmektedir. Anadolu Öğretmen Lisesi şayet dönüştürülecekse Fen Lisesine, en azından Anadolu Lisesine dönüştürülmelidir. İlin eğitim sorunları sadece belli bir kesimin dayatmacı zihniyetiyle çözülemez. Hiç kimse bu ülkenin tek ve gerçek sahibi değildir. Anadolu Öğretmen Lisesinin başka okula dönüştürülmesinde ortak akla başvurulmalı demokrasinin gereği yapılmalıdır.” dedi.
YENİ OKUL YAPILIP ÇABALANMALI
Konu ile ilgili Anadolu Öğretmen Lisesi’nde okuyan öğrenciler başta olmak üzere; Okul idarecileri, mezun öğrenciler, veliler, okulda çalışmış ve çalışmakta olan öğretmenler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve diğer eğitim paydaşlarının görüşlerinin alınması gerektiğini belirtti. Hatipoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Başka okulun başarısına hazır konmak yerine başka bir yere yeni bir okul yaparak başarılı hale getirmek için çabalamak daha doğrudur. Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilciliği olarak Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesinin Kız İmam-Hatip Lisesine dönüşmesini tasvip etmiyoruz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme