Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Fuat Güçlüer

HATAY’IN BAŞARISINI TAKDİR ETMEK GEREK

AFJET Afyonspor ile birlikte rakip olarak yarışan ve Süper Lig’e terfi eden Hatayspor, başarılı oldu. Aynı dönemde AFJET Afyonspor da gösterdiği form grafiği ile yükselişini sürdürmüştü. Fakat o zaman yaşanan olaylardan sonra form grafiği düştü ve Hatay aldı yürüdü.
2017-18 futbol sezonunda AFJET Afyonspor, Hatayspor ile birlikte yarışmıştı. O sezon Hatay ile oynanan iki maçı 0-1 ve 2-0 gibi skorlarla kaybetmiştik. Son oynanan maçın ardından (2-0 mağlup olduğumuz Hatay’daki maç) Hatayspor şampiyon olmuş ve üst lige terfi etmişti. AFJET Afyonspor da Hatay ile birlikte üst lige terfi eden diğer takım olmuştu. Mersin’de oynanan AFJET Afyonspor-Sakaryaspor Play-Off maçından sonra Jetler 1. Lige çıkmıştı. Bu sezonun tamamlanmasıyla birlikte yeni sezon önceki sezonlara göre vasat geçti. İşin içine siyasetin girdiği AFJET Afyonspor, hem maddi hem de manevi yönden ilk yarıyı 15 puanla tamamladı. Devre arasında takım neredeyse sil baştan transferler yaparak ikinci yarıya başladı. Yönetim değişti, teknik heyetler geldi gitti ve nitekim takım federasyonun da kazığı ile 1. Lige veda etti.
AYNI YOLU İZLEMİŞTİK
AFJET Afyonspor’un 1. Lige çıkana kadar kullandığı akıl ile Hatay’ın izlediği akıl başarılı bir şekilde sürdü. Hatay siyaseti karıştırmadan, iç kavgalar yaşamadan temiz bir şekilde aynı akıl ile Süper Ligi gördü. AFJET Afyonspor’un 1. Ligde yer aldığı dönemde yaşanan siyasi çekişme takıma zarar verdi ve başarı grafiği gün geçtikçe düştü.
KEMİK KADROYU KORUDULAR
Buraya özellikle dikkat edilmeli. Bu paragrafta yazılanlar, herkese örnek olmalı. AFJET Afyonspor’un 3. Lig’den 2. Lige, 2. Lig’den 1. Lige çıktığı gibi Hatayspor da kemik kadrosunu korudu. Burada Hatayspor’un koruduğu başka bir değer ise antrenörü oldu. Takım olmanın yanında aile olmanın olgusunu barındıran iki kulüp başarılı bir şekilde yol almış ve 1. Lige kadar yükselmişti. AFJET Afyonspor, 1. Ligde önce parasını, sonra yönetimini ardından başarısını kaybetti.
Hatayspor, AFJET Afyonspor’un koruyamadığı değerlerini koruduğu ve başarısını kaybetmedi. İnançlı ve gönüllülük esasına dayalı bir kadro ile aile yapısını korumayı başaran Hatayspor ve Hatay kenti Süper Lige hak ederek geldi.
TEBRİKLER
Kendi adıma ve Hatayspor’a sesini duyuramayan Afyonkarahisarlılar adına Hatayspor’u ve Hatay’ı tebrik ederiz.
KÜSENLER GERİ GELİR AMA…
AFJET Afyonspor, bir daha takım içinde bu olguyu yakalasa bile Afyonkarahisar küstü. Takım başarılı olsa, şampiyon olsa belki kenti ve taraftarını tekrar kazabilir. Kulüpteki yönetiminden malzemecisine kadar herkes şehrin takıma sahip çıkmadığını vurguluyor. Fakat acı olan kent, kulübe değil, heveslerini kursağında bırakanlara küskün.
HADİ HAYIRLISI
Bu kısımda Afyonspor’u uçuracağını söyleyen büyüklerimize gelsin. Az zamanda çok adam gördük. Bizleri kandırmaya gelerek, kandıramadan gidenler gibi olmayın. Siz Afyonkarahisar’a sahip çıksın, Afyonkarahisar size sahip çıkar. Yeter ki siz takımı başarılı ve büyük yapın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti