Hatay İl Olmadan Önce Nereye Bağlıydı?

Hatay il olmadan önce Osmanlı döneminde iken Antakya-Halep eyaletine bağlı bir sancak ve bu sancağın merkeziydi. Yıllar içerisinde Antakya'nın kaza konumuna gelmesiyle, Hatay Şam Beylerbeyliğine bağlı olarak yönetildi. HATAY'A ADINI ATATÜRK 1936 YILINDA VERDİ Hatay'ın geçmişi 1200’le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine kadar gider. Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri’nin birleşerek Hattena Krallığı adını almaları sonucu, Hatay [&hellip]

Hatay il olmadan önce Osmanlı döneminde iken Antakya-Halep eyaletine bağlı bir sancak ve bu sancağın merkeziydi. Yıllar içerisinde Antakya’nın kaza konumuna gelmesiyle, Hatay Şam Beylerbeyliğine bağlı olarak yönetildi.

HATAY’A ADINI ATATÜRK 1936 YILINDA VERDİ

Hatay’ın geçmişi 1200’le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine kadar gider. Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri’nin birleşerek Hattena Krallığı adını almaları sonucu, Hatay adının da buradan geldiği tahmin edilmektedir. Şehre adını 1936 yılında Atatürk vermiştir.

Haber

HATAY 7 TEMMUZ 1939 YILINDA İL OLDU

7 Temmuz 1939 yılında çıkarılan bir yasa ile “Hatay” ili kurularak Türkiye’ye katıldı. 23 Temmuz 1939 tarihinde Fransız birlikleri Hatay’ı terk etti.

Bakmadan Geçme