• Haberler
  • Spor
  • Hatay camiasına yakışmadı – Kocatepe Gazetesi

Hatay camiasına yakışmadı – Kocatepe Gazetesi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk yarışında olan AFJET Afyonspor yarın deplasmanda Hatayspor'a konuk olacak. Hatayspor ilk yarının son maçında Afyonkarahisar'a gelerek AFJET Afyonspor'a konuk olmuştu. Bu maçta cezası olan AFJET Afyonspor taraftarı stadyum bahçesine kurulan sistemle maçı dışarıdan izlemişti. Hatayspor taraftarı ise konuk takım tribünlerinde yerini alarak maçı izleme şansı bulmuştu. Ayrıca Hatayspor taraftarlarına [&hellip]

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk yarışında olan AFJET Afyonspor yarın deplasmanda Hatayspor’a konuk olacak. Hatayspor ilk yarının son maçında Afyonkarahisar’a gelerek AFJET Afyonspor’a konuk olmuştu. Bu maçta cezası olan AFJET Afyonspor taraftarı stadyum bahçesine kurulan sistemle maçı dışarıdan izlemişti. Hatayspor taraftarı ise konuk takım tribünlerinde yerini alarak maçı izleme şansı bulmuştu. Ayrıca Hatayspor taraftarlarına verilen lokum ve çiçekler de vardı.
“AFYONSPOR TARAFTARLARINA
DEPLASMAN YASAĞI GETİRİLMELİ”
Afyonkarahisar’da yaşanan bu güzel gelişmeler sonrasında bazı kendi bilmez Hatayspor taraftar, Afyonspor taraftarlarının Hatay’a gelmesini istemiyor. Hataysporlu bazı taraftarlar sosyal medyadan Afyonsporlu taraftarların Hayat’a gitmemesi için kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Taraftarlar tarafından bu sorumsuz çalışma yapılırken Kulüpten de mor-beyazlı taraftarlara 300 kişilik kontenjan ayrıldı. Afyonsporlu taraftarlar ise Hatay’a gitmek için hazırlıklarına başladı. Hataysporlu kendi bilmez birkaç taraftarın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yer verdikleri şu görüşler tepki topladı:
“Ligin ilk devresinde oynanan Afyon-Hatay maçına giden Hatayspor taraftarları, Afyon tribün lideri tarafından; sizler bizim dostumuz değilsiniz, şehrimizde sizi görmek istemiyoruz. Olabilecek herhangi bir olumsuzlukta mesuliyet kabul etmiyoruz gibisinden sözler sarf edilip şehrin girişinde bir dinlenme tesislerinde saatlerce bekletildikten sonra stada polis eşliğinde götürülen Hatayspor taraftarları bu kez bir bildiri yayınladı. Cumartesi günü Hatayspor tarihi maçlarından birine çıkıyor. Bu kritik maçta mülki amirleri göreve çağırıyoruz. Cumartesi günü şehrimizde ve stadımızda Afyonspor taraftarı istemiyoruz. Bu maç yüksek güvenlikli maç sınıfındadır. Herkes gergin durumdadır. Olumsuz durumlarda halkın önüne geçmek gerginliği önlemek çok zor olacaktır. Gerekli yazışmalar yapılmalı Afyonspor taraftarına deplasman yasağı getirilmelidir”
AFJET Afyonspor’u destekleyen Afyonspor Taraftarlar Derneği, 03 Gençlik Taraftarlar Derneği ve AFYOK Taraftar grupları yaptıkları açıklamalar ile söz konusu açıklamada imzası bulanan herkesi kınadı.

Bakmadan Geçme