Hastane'ye göz için modern cihaz

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne göz ile ilgili hastalıkların tespit edilebileceği OCT cihazı alındı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gözdeki hastalıkları tespit edebilen ve OCT olarak bilinen cihaz satın alındı. Cihazın hizmete girmesi ile birlikte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki Göz Poliklinikleri'nin tedavi ve teşhis gücü artacak. Adı 'optik koherens tomografi' kelimelerinin baş harflerinden oluşan OCT'nin 5 mikron küçüklüğündeki farkları algılayarak [&hellip]

Hastane’ye göz için modern cihaz

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne göz ile ilgili hastalıkların tespit edilebileceği OCT cihazı alındı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne gözdeki hastalıkları tespit edebilen ve OCT olarak bilinen cihaz satın alındı. Cihazın hizmete girmesi ile birlikte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki Göz Poliklinikleri’nin tedavi ve teşhis gücü artacak.
Adı “optik koherens tomografi” kelimelerinin baş harflerinden oluşan OCT’nin 5 mikron küçüklüğündeki farkları algılayarak retina katlarının analizini yaptığı belirtiliyor. Cihazın şeker hastalığı, sarı-nokta hastalığı, retina damar tıkanmaları ve katarakt ameliyatı sonrasında gelişen maküla ödemi tanısında en güvenilir sonuçları verdiği kaydedildi. Cihazın uygulamasında gözbebeğinin büyütülmesine gerek duyulmuyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme