Hastane'ye 1 milyon liralık yeni cihaz

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne 1 milyon 200 bin liralık yeni anjiyo cihazı alındı. Anjiyo cihazının tanıtımı için yapılan törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 'Sağlıkta iyi haberler bekliyoruz' dedi İl Genel Meclisi'nin katkısıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne 1 milyon 200 bin liralık anjiyo cihazı alındı. Anjiyo cihazının tanıtımı ile ilgili düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf [&hellip]

Hastane’ye 1 milyon liralık yeni cihaz

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne 1 milyon 200 bin liralık yeni anjiyo cihazı alındı. Anjiyo cihazının tanıtımı için yapılan törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, “Sağlıkta iyi haberler bekliyoruz” dedi

İl Genel Meclisi’nin katkısıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne 1 milyon 200 bin liralık anjiyo cihazı alındı. Anjiyo cihazının tanıtımı ile ilgili düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
5 KAT DAHA GÜÇLÜ
Anjiyo cihazı ile, hastanenin sunduğu hizmetin daha da artacağını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muhammet Tahta, “Bu cihaz, ildeki tek flat panel özellikli ve DSA yapabilen bir cihazdır. Bu cihazla kalp, damar ve kapak hastalıklarında beyine giden tüm damar hastalıklarında her türlü işlem yapılabilecek. Cihazın eski cihaza göre görüntü kalitesi açısından 5 kat daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
SAĞLIĞA KATKI SUNSUN
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İl Genel Meclisi Başkanına ve diğer Meclis üyelerine sağlık konusunda gösterdikleri duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Güner, anjiyografi cihazının 1 milyon 200 bin TL’ye mal olduğunu hatırlatarak “Sizlerden bu cihazın tahsisiyle iyi haberler bekliyoruz. İnsanı yaşat ki devletimiz yaşasın mantığı ile sizlerin de sağlıkçı umuduyla insanımıza şifa vermenizi, sağlığa katkı sunmanızı bekliyoruz” dedi.
ERENOĞLU TAKİP ETTİ
İGM Başkanı Salih Sel de konuşmasında, Afyon Konuk evinin satışından elde edilen kaynakla bir okul ve bilgisayarlı anjiyo cihazı alınmasına karar verdiklerini belirtti. Sel, cihaz alım temellerinin 2 yıl önce Devlet Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Duran’ın talebi üzerine atıldığını kaydetti. Sel, “Genel Sekreterliğin kurulmasıyla Dr. Ayhan Erenoğlu’nun takibi ile en iyi cihazı almaya gayret gösterdik. İnşallah Afyon’un sağlığına hayırlı hizmetler sunar” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme