• Haberler
  • Genel
  • 'Hastanemiz, Avrupa standartlarının üstünde' – Kocatepe Gazetesi

'Hastanemiz, Avrupa standartlarının üstünde' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valiliğine atanmasının ardından 'Her şeyin başı sağlık' diyerek sağlığa verdiği önemi dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmalarını yerinde inceledi İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve birim müdürleri tarafından karşılandı. Sağlık Müdürü Yemenici'nin makamında il merkezi ve ilçelerde sürdürülmekte olan sağlık alanındaki çalışmaları ve [&hellip]

“Hastanemiz, Avrupa standartlarının üstünde”

Afyonkarahisar Valiliğine atanmasının ardından “Her şeyin başı sağlık” diyerek sağlığa verdiği önemi dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde inceledi

İl Sağlık Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici ve birim müdürleri tarafından karşılandı. Sağlık Müdürü Yemenici’nin makamında il merkezi ve ilçelerde sürdürülmekte olan sağlık alanındaki çalışmaları ve projeleri slayt sunum eşliğinde dinleyen Vali Balkanlıoğlu, personel durumu, Sağlık Ocakları, Hastaneler, 112 Acil İstasyonları, Ambulanslar, Kurtarma Ekipleri, Helikopter Ambulans, Evde Sağlık Hizmetleri, Mobil Eczane, Sigarayla Mücadele, Aşılama oranları gibi konularda detaylı bilgiler edindi.
İl Merkezi ve ilçelerde faaliyette bulunan, inşaatları ve onarımları devam eden sağlık kuruluşlarını da yapım aşamalarıyla birlikte sunum eşliğinde izleyen Vali Balkanlıoğlu daha sonra yapımı tamamlanmak üzere olan 600 yataklı Bölge Hastanesine giderek yerinde incelemelerde bulundu.
Termal Kent olan Afyonkarahisar’ın sağlık yönünden de büyük gelişimler sağladığını belirten Vali Balkanlıoğlu, hastanenin acil servis, yoğun bakım, ameliyathane ve refakatçi odalarını teker teker ge-zerek çalışmaları yerinde gördü. İnşaat müteahhidi ve şeflerinden bilgiler alan Vali Balkanlıoğlu; incelemeleri sırasında yaptığı konuşmasında; Afyonkarahisar’ın termal bir kent olduğunu, yapılan bu hastaneyle birlikte sağlık alanında da büyük bir adım attığını söyledi. 600 yataklı Bölge Hastanesinin açılmasıyla birlikte sadece Afyonkarahisarlılar’ın değil, Türkiye’nin hatta dünyanın her bölgesinden hastalar kabul edeceğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Hastanemiz Avrupa standartlarının üstünde bir kalitede yapılmıştır. Yurt dışına yaptığım ziyaretler sırasında gördüğüm hastanelere çok imrenirdim. Ama şimdi bakıyorum ki o gördüğüm hastaneler Bölge hastanemizin yanında çok ufak kalıyorlar. Modern, çağdaş, kaliteli bir hizmet alacak olan Afyonkarahisarlılar’a, Türkiye’ye hatta tüm Dünya’ya bu hastanenin ve yanına yapılacak olan Çocuk Hastanesinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel standartları haline dönüştürüldü. Hastanemiz uluslar arası hizmet verecek. Bu modern, çağdaş ve Avrupa standartlarının üstünde bir hastaneye kavuşmamızda büyük emek ve gayretleri bulunan başta Sağlık Bakanı Dr.Recep Akdağ ve insanlarımızın birinci sınıf tedavi görmeleri için canla başla çalışan Sayın Çevre ve Orman Bakanımız Prof.Dr. Veysel Eroğlu’na, tüm sağlık çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Bakmadan Geçme