Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hastanelere kütüphane kurulacak – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Hastanelere kütüphane kurulacak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyoloji Kulübü öğrencileri tarafından başlatılan “Kitap Tedavisi” projesi hakkında bilgi veren kulüp üyesi Melike Yurddaş, proje ile amaçlarının insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.
“İNSANLARIN EN BÜYÜK UĞRAŞI TELEVİZYON”
Yurddaş, “Hastanelerde insanların en büyük uğraşlarının hastane dışında olduğu gibi televizyon medya olduğunu gördük. Ancak bunun özellikle hastalar üzerinde olumsuz etkilerinin olabileceğini düşünerek bu projeyi başlattık. Proje ile insanlara medya dışında da bir uğraş olacağını göstermek istedik. Bu proje kapsamında hastanedeki belirlenmiş olan insanların, kitap okuyabilecek ya da dinleyebilecek durumda olanlar boş zamanlarını daha iyi bir şekilde değerlendirebilmeleri, sıkılmamaları, huzur bulmaları, bilgilenmeleri ve medyanın olumsuz etkilerinden de uzak durmaları için gerekli olduğu düşüncesindeyiz. Ayrıca bahsettiğimiz projede insanlarda kitap okuma alışkanlığı aşı edilerek, onların kitaplara sahip çıkan bireyler olmalarını sağlayabileceğimize inanıyoruz” dedi.
“KİTAPLAR BİLİME GİDEN YOLDUR”
AKÜ Sosyoloji Kulübü öğrencilerinden Mazlum Çeçen ise, “Geçmişten bugüne insanların kütüphanelerden birçok fayda gördüğünü ve yararlandığını bilmekteyiz. Bir toplumun kütüphanesi ne kadar zengin olursa idrak seviyesi de o derece fazla olacak ve toplumdaki farkındalık bilinci de yüksek seviyelere ulaşacaktır. Gelişmiş toplumlarda artık bu düşünce tamamen kabul görmüş ve benimsenmiştir. Bir fikir gayretinin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, toplamak, organize etmek, onları insanların faydalanmasına hazır hale getirmek için kurulmuş olan ilmi araştırmaları zamanımızda ve gelecekteki araştırıcıların istifadesine en ucuz ve en çabuk şekilde sunulmasını sağlar. Bu yüzden de hastanelere hastane personelleri, hasta ve hasta yakınlarının yararlanabilmeleri için kütüphane kurmayı amaçladık. Hastanedeki insanların zamanlarını boş geçirmemeleri için, faydalı bir şekilde boş vakitlerini değerlendirme çerçevesinde, eğitim ve öğretim açısından da oldukça yarar sağlamak amacıyla, medyanın olumsuz etkilerinden kurtularak ve uzak durarak gerçek dostun kitap olduğuna inandırabilmek gayretiyle hastanede kütüphane oluşturmayı hedeflemekteyiz. Kitaplar bilime giden yoldur. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden haberdar eder. Bir diğer amacımız ise çocuk hastaların okuma, öğrenme, yaşamları boyunca kütüphane alışkanlığı ve zevkini geliştirmek ve sürdürmelerini sağlamak. Bu proje için toplumun tüm kesimlerinden bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)