Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hastalık meselesinin iktidarı muhalefeti yok!”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, coronavirüsle mücadelede, hükümete her konuda destek verecekleri açıklamasını tekrarladı. İnkaya, “Ancak, hastalıkla mücadele yeteri kadar yapılamıyor, yapılmıyor. Bu meselenin iktidarı muhalefeti yoktur

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya coronavirüs tedbirleri kapsamında her hafta düzenli olarak Salı günü düzenlediği basın toplantısı yerine yazılı basın açıklaması yaptı.
“GİRİŞ ÇIKIŞLARDA KONTROL
YAPILIYOR MU?”
18 Mart Çanakkale zaferinin 105. yılını kutlayan İnkaya, “21 Mart Dünya Türklerinin Nevruz Bayramını kutlarım. Milletimizin daha nice bayramlara ulaşmasını dilerim. İYİ Parti olarak; coronavirüsle mücadelede, hükümete her konuda destek vereceğimizi açıklamıştık. Ancak, hastalıkla mücadele yeteri kadar yapılamıyor, yapılmıyor. Bu meselenin iktidarı muhalefeti yoktur. Soruyoruz; Hasta olduğu düşünülen kişilerin tanıları kaç günde belli oluyor? Tanı konulan hastaların yakınları karantinaya alınıyor mu? Yetkililer mahalli basın aracılığıyla halkı aydınlatıcı bilgiler veriyor mu? İhtiyaç duyulan yerlere hastalık, kontrol noktaları kuruluyor mu? Yapılan kontroller yeterli mi? İl ve yurt dışından gelenlerin ile giriş çıkışlarında korona hastalık kontrolleri yapılıyor mu? Umre ziyaretinden ilimize gelen evlerine gönderilmiş, bu kişilerin sağlık takibi yapılıyor mu? Eğer kontrolleri evde kalıp kalmadıkları bilinmiyorsa vay halimize.” dedi.
“BAKANLIK
TV EĞİTİMİNİ İNŞALLAH ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRMAZ”
Türkiye de ve Afyonkarahisar’da bazı iş yerleri ve iş kollarının kapatıldığına değinen İnkaya, “Büyük işletmelerde patronlara teşvik garibanlara kolonya çıkmıştır. İYİ Parti olarak gene soruyoruz; Bu teşvikler tüm işletmeler için geçerlimidir? Küçük esnaf lokanta, kahvehane, berberler v.b desteklenecek midir? Yanlarında çalışan garson, çırak gündelikçi mağdur edilecek midir? Tüm okullar virüs nedeniyle kapatılmış, okullarda sadece girdiği ders saati kadar ücret alan öğretmenler mağdur edilmişlerdir. Bilindiği gibi kadrolu atanmış öğretmenle aynı işi yapan sözleşmeli öğretmenler derslere girerlerse ücret alabiliyorlardı. Okulların kapatılıp eğitim öğretimin televizyonla yapılmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı televizyonla eğitimi inşallah eline yüzüne bulaştırmaz. Bu öğretmen arkadaşlarımız mağdur edilmiştir.” ifadelerini kullandı.
“ALLAH TÜM İNSANLIĞI KORUSUN”
Virüs nedeniyle mağdur edilen bir başka eğitim kolunun kreşler ve anaokulları olduğunu belirten İnkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Pek çok iş koluna destek paketinde yer verilirken, ruhsatlı özel anaokullarına bu güne kadar hiçbir destek paketinde yer verilmemiştir. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan ‘Kısa çalışma ödeneğine’’ başvuru yapılmasına rağmen, şartları sağlayan tek bir kurum henüz görülmemiştir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan bu kurumlara sahip çıkılmazsa gelecek yıl hiçbirisini yerinde bulamayız. Yazık olacak en çok kadın çalıştıran kurumlarımıza yazık olacak. İYİ Parti olarak tüm sağlık çalışanlarını ayakta alkışlıyor üç ay süreli birer maaş pirim verilmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarını manevi yönden alkışlarken maddi yönden de desteklemeliyiz. Çiftçi ve öğrencilerin ödemeleri de üç ay süreyle ertelenmelidir. Virüsün yayılmasını engellemek için, neslimizin devamı için, devletimizin yaşaması için, insanlığın yaşaması için biz vatandaş olarak üstümüze düşeni yapmalıyız. Hastalıksız, özgür dolaşabileceğimiz, aydın günler dilerim. Allah tüm insanlığı korusun.”