Hastaların işi artık daha kolay

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, kamu hastaneleri arasında ilk kez uygulanan bir projeye imza attı. Hastane'de göreve başlayan 16 karşılama ve yönlerdirme elemanı, hastaları güleryüz ile karşılayarak yönlendiriyor Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde, hastaların poliklinik ve yataklı tedavi servislerine gitmesini kolaylaştıracak yeni bir uygulama başladı. Yaklaşık 80 bin metrekarelik kapalı alanı olan Devlet Hastanesi'nde hasta ve hasta yakınlarının aradıkları [&hellip]

Hastaların işi artık daha kolay

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, kamu hastaneleri arasında ilk kez uygulanan bir projeye imza attı. Hastane’de göreve başlayan 16 karşılama ve yönlerdirme elemanı, hastaları güleryüz ile karşılayarak yönlendiriyor

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde, hastaların poliklinik ve yataklı tedavi servislerine gitmesini kolaylaştıracak yeni bir uygulama başladı. Yaklaşık 80 bin metrekarelik kapalı alanı olan Devlet Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarının aradıkları birimleri bulamama şikayetlerinin gelmesi üzerine, Hastane yönetimi tarafından 16 karşılama ve yönlerdirme elemanı alındı. Karşılama ve yönlerdirme elemanları, iki haftalık bir eğitimin ardından göreve başladı. Günde 5 bine yakın hastanın giriş yaptığı Hastane’de, tedavi ve ameliyat için gelen vatandaşların yüzde 2’sinin danışma ve yardım ihtiyacı olacağı hesaplandı.
5 YILDIZLI
OTEL HİZMETİ
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, hastaları misafir olarak kabul ettiklerini söyledi. Erenoğlu, “Biz özel sektör gibi bir bakış açısıyla halkımıza en güzel hizmeti yapma amacındayız. Büyükşehirlerde özel hastanelerde, 5 yıldızlı otellerde gördüğümüz konsepti biz hastanemizde uygulamaya koyduk. Gerekli eğitim ve altyapı bilgilerini aldılar. Görevlerine başladılar. Karışalama ve yönlendirme elemanı olarak çalışıyorlar. Halkımıza hizmet edip dua almayı istiyoruz” dedi.
UYGULAMANIN MEYVESİ ALINACAK
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Arslan ise, en iyi hizmeti sunmak için çabaladıklarını kaydetti. Arslan, “Kamu hastaneleri içinde bildiğimiz kadarıyla ilk kez bu kadar sayıyla uygulamaya başladık. Bunun meyvesini yakın zamanda alacağımızı düşünüyoruz. Karşılama elemanları hastaların ihtiyacı olduğu anda hastayı polikliniğe yatışında, ya da ameliyat servisine gidişinde yardımcı olacak. Acil Servis’te 24 saat, normal bölümlerde mesai saatleri içinde çalışacaklar” ifadelerini kullandı.
MURAT ARISOY

HELİKOPTER ALANI AÇILACAK
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde yaşanan otopark sorununa Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu el attı. Hastanenin arkasındaki ve yanındaki bazı kısımların Hazine arazisi olduğu, bu durumda gerekli yazışmaların yapılmasının ardından otopark için ek alan oluşturalabileceği belirtildi. Yazışmalardan olumlu sonuç alınırsa, Hastane’nin yanında bir helikopter alanı da açılacak.

ÜDS’DEN 50 ALAN PERSONEL ARANIYOR
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde temizlik hizmeti veren firma, ilginç bir iş ilanı yayınladı. İş ilanında, Devlet Hastanesi’ne Danışma Memuru alınacağı belirtiliyor. “Aranan şartlar” bölümünde ise Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı’ndan 50 puan almak yazılı. Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, “ÜDS’den 50 alan personel bulamıyoruz. Biraz daha esneklik sağlanabilir” dedi.

Bakmadan Geçme