Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hasret bitti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta ibadete kapatılan camilerimiz günler sonra kılınan cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri cuma namazını geleneksel metotla restore edilen, doğaltaşla ahşabın birleştiği Paşa Camii’nde kıldı.

Normalleşme ile ilgili adımlar atılmaya başlarken bugün Türkiye genelinde belirlenen camilerde tedbirler çerçevesinde ilk cuma namazı kılındı. Salgın tedbirleri kapsamında camiye ibadete gelen vatandaşlar maske ve el dezenfektanı ve seccadeleriyle kabul edildi.
Anıtpark alanında bulunan ancak Cumhuriyetin ilk yıllarında yıkılması nedeniyle tartışmaları da beraberinde getiren Paşa Camii’nin bire bir benzeri Afyonkarahisar’a kazandırıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart’tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camilerden uygun koşulları sağlayanlar bugün kapılarını cemaate açtı. Kültürel mirasa sahip çıkmak adına Afyonkarhisar Belediyesi himayesinde hayırsever vatandaşların desteği ile 2018 yılında yapımına başlanan Paşa Camii 83 yıl aranın ardından sosyal mesafe kurallarının uygulandığı Cuma namazında cemaatiyle buluştu.
Afyonkarahisar’da belirlenen camilerde bugün cuma namazı yeniden kılındı. Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri geleneksel metotlar kullanılarak restore edilen ve ibadete hazır hale gelen tarihi Paşa Camii’nde namaz kıldı. Alınan tedbir kararları gereği sosyal mesafeli bir şekilde camiye giren Vali Mustafa Tutulmaz, protokol üyeleri ve vatandaşlar namazlarını eda etti.
“AFYONKARAHİSAR’A MUHTEŞEM BİR ESER KAZANDIRDIK”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ecdadın mirasına sahip çıkarak Paşa Camii’nin yapımına destek olan tüm hayırseverlere teşekkür etti. Başkan Zeybek, Afyonkarahisar’a muhteşem bir eser kazandırdıklarını ifade ederek, tarihi anlara şahitlik etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Caminin tamamen doğaltaşla yapıldığını belirten Başkan Zeybek, “Camimiz tamamen doğaltaş oldu. Hiçbir yerde beton kullanılmadı. Çevre donatılarıyla birlikte 33 bin metrekare alana muhteşem eseri ecdadımız nasıl yapmışsa, nasıl 500 yıl ayakta kalmışsa, aynı şekilde ayakta tutacağız. Bu vesileyle camimizin yapımında emeği geçen tüm hayırseverlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Afyonkarahisar’ımıza, ülkemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
ÇOBAN: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ise caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. İGM Başkanı Çoban, Paşa Camii’nde Cuma namazını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
“NORMALLEŞME SÜRECİNDE REHAVETE KAPALMAYALIM”
Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Mustafa Tutulmaz, devletimizin aldığı kararlar gereği normalleşme adımlarının yavaş yavaş atılmaya başladığını söyleyerek, “Bugün Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk ay ara verdiğimiz camilerdeki ibadetlerimizi yeniden yapma imkânı bulduk ve ilk Cuma namazını tedbirler çerçevesinde protokol üyelerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte kıldık. Salgın tehdidinde iyiye giden tablo sebebiyle artık normalleşmeye doğru ilerliyoruz. Ancak salgın riski henüz hayatımızdan tam anlamıyla çıkmış değil. Sosyal mesafe, hijyen, maske kullanımı artık bundan sonra belirli bir süre hayatımızın olmazsa olmazları. Vatandaşlarımızdan isteğimiz rehavete kapılmamaları, kişisel tedbirlerini almaları ve belirlenen kurallara eksiksiz uymalarıdır.” dedi.
“KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE İYİ DURUMDAYIZ”
Afyonkarahisar’ın koronavirüs tablosunun iyi olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz, “İlimiz koronavirüsle mücadele de yüksek risklerin olmadığı ve vaka sayılarının da iyi olduğu bir yer. Bu süreci hep birlikte aldığımız tedbirler ile güzel bir şekilde geçirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de başarılı bir şekilde devam ederiz. Vatandaşlarımızın kurallara uymaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Normalleşme adımlarının sürekliliği için maske takmayı, hijyen kurallarına uymayı ve sosyal mesafeyi korumayı hayat tarzı haline getirelim.” ifadelerini kullandı.
BEĞENİ TOPLADI…
Paşa Camii’nde kılınan Cuma Namazına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, caminin yapımında emeği geçen hayırseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bin 500 cemaat kapasiteli eser, Afyonkarahisarlılar’ın da büyük beğenisini topladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti