Haşimato Tiroidine Şifa Olan Sağlık Merkezi

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, vatandaşların sağlıklarını koruyabilmek için Sağlıklı Yaşam Merkezleri'nden yararlanabileceğini belirtti

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, Sağlıklı Hayat Merkezleri hakkında bilgi verdi. Korkmaz, “Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM); sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılardır. SHM’ler, toplum sağlığı merkezine bağlı ek hizmet birimi olarak faaliyet göstermektedir. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ilk aşamasında birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunumu için Aile Hekimliği Türkiye Modeli geliştirilerek 81 ilin tamamında hayata geçirildi. Yeni dönemde ise aile sağlığı merkezleri ve toplum sağlığı merkezlerinin sunmuş olduğu birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek, bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak, sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak ve sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek amacıyla Sağlıklı Hayat Merkezleri faaliyete geçirildi” dedi. 

Haşimato Tiroidine Şifa Olan Sağlık Merkezi

EGZERSİZ PROGRAMLARI UYGULANIYOR

Korkmaz, açıklamasına şöyle devam etti:
“İlimizde de 2016 yılında faaliyetlerine başlayan Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz ile sağlıklı hayatı teşvik etmek ve birinci basamak hizmetlerini güçlendirerek ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yükünü hafifletmek için Beslenme Danışmanlığı, Kronik Hastalıklar ve Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Kadın ve Üreme Sağlığı Danışmanlığı, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (Ketem) Danışmanlığı, Ruh Sağlığı Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Sağlığı Danışmanlığı, Tütün ve Madde Bağımlılığı Danışmanlığı ve Enfeksiyon Kontrol Hizmetleri verilmektedir.

Haşimato Tiroidine Şifa Olan Sağlık Merkezi

Bu hizmetlerimizden, Beslenme Danışmanlığı ve Kronik Hastalıklar ile Fiziksel Aktivite Danışmanlığı kapsamında spor ve egzersiz salonumuza başvuran hastalarımızın daha Sağlıklı ve daha konforlu bir yaşam sürdürmesi amacıyla verilen aerobic ve pilates egzersiz programlarında amaç; başvuran ve egzersiz programına katılan danışanlarımızın kilo vermesinin yanında sağlıklı bir beden, sağlıklı bir omurga ve kaliteli bir yaşam sunmaktır. Katılımcılara; kişinin boy, kilo ve rahatsızlığına göre verilen dengeli beslenme programı ve düzenli egzersizler vasıtasıyla sağlıklı kilo verme periyotları takip altına alınmaktadır.”

Haşimato Tiroidine Şifa Olan Sağlık Merkezi

BAŞARILI ÖRNEKLER VAR

Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde sağlıklarına kavuşan birkaç örnek üzerinde de duran Korkmaz, “Örnek vakalarımızdan biri Gülay Hanım 56 yaşında; 2024 Şubat ayında 81 kilo ile başladığı bu süreçte 2024 Temmuz ayı itibariyle 64 kiloya ulaşmıştı. İlimizdeki Sağlıklı Hayat Merkezlerimiz ile hem sağlıklı kilo verme hem de kronik hastalıkları nedeniyle kullanmakta olduğu ilaçlarını, doktor kontrolünde kesmesi sürecinde daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam standardına kavuştu.  2 ayda 8 kilo veren Gülay Hanım, egzersiz salonuna başvurduğunda bel fıtığı, boyun düzleşmesi, fibromiyalji, dönük omuz rahatsızlığı, insülin direnci, diz kireçlenmesi gibi rahatsızları varken, egzersiz salonunda diyetisyen, pilates ve spor eğitmenlerinin eşliğinde verilen düzenli ve dengeli beslenme programı ile egzersizlerine devam ederek rahatsızlıklarından dolayı kullandığı bütün ilaçları, doktor kontrolünde, kestiğini ve sağlığına kavuştuğunu söylüyor.

Haşimato Tiroidine Şifa Olan Sağlık Merkezi

Bir diğer danışanımız 49 yaşındaki Haşimato tiroidi bulunan Arzu Hanım, Afyonkarahisar Merkez Sağlıklı Hayat Merkezine başvurarak 5 ayda 17 kilo verdi. Başlangıçta 32,53 olan Beden Kitle İndeksi 24,71’e düştü ve ideal kilo aralığına ulaşmıştı.  İl Merkezinde iki farklı yerde hizmet sunduğumuz Sağlıklı Hayat Merkezlerimize kadın, erkek her yaştan vatandaşlarımızı, sağlıklı bir hayata adım atmak üzere bekliyoruz. Merkezlerimizde verilen hizmetler tamamen ücretsizdir. Başvuru ve bilgi için aile hekiminize de danışabilir, onun yönlendirmesiyle merkezlerimizden faydalanabilirsiniz. Ayrıca 0 272 213 10 94 ve 0 272 229 19 29 numaralı telefonlardan; Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ile Eski Devlet Hastanesi karşısındaki merkezlerimize gelerek bilgi ve randevu talep edebilirsiniz.”

Bakmadan Geçme