Haşigo yeni yönetimini seçti ama …

Afyonkarahisarspor’un olağan genel kurulu, dün gerçekleşti. Beklendiği üzere mevcut başkan Hikmet Bülbül, kimsenin aday çıkmaması üzerine yeniden göreve getirildi. Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, kongrede yaptığı konuşmada “Biz hiçbir zaman koltuğa bağlı kalmadık. Kamuoyundan yeterli duyarlılığı göremezsek devam etme şansımız yok” dedi Afyonkarahisarspor’un merakla beklenen kongresi dün gerçekleşti. Mor Beyazlı ekibi yönetmek için yeni bir yönetim [&hellip]

Haşigo yeni yönetimini seçti ama ...

Afyonkarahisarspor’un olağan genel kurulu, dün gerçekleşti. Beklendiği üzere mevcut başkan Hikmet Bülbül, kimsenin aday çıkmaması üzerine yeniden göreve getirildi. Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, kongrede yaptığı konuşmada “Biz hiçbir zaman koltuğa bağlı kalmadık. Kamuoyundan yeterli duyarlılığı göremezsek devam etme şansımız yok” dedi

Afyonkarahisarspor’un merakla beklenen kongresi dün gerçekleşti. Mor Beyazlı ekibi yönetmek için yeni bir yönetim çıkmayınca mevcut başkan Hikmet Bülbül, yeni bir liste hazırlayarak göreve getirildi. Bülbül, kongrede üyelere ve taraftarlara yaptığı konuşmada da kulübe destek ve-rilmediği takdirde bu görevi yürütemeyeceklerini yineledi. Bülbül kongrede şu konuşmayı yaptı: “Biz hiçbir zaman koltuğa bağlı kalmadık. Kamuoyundan yeterli duyarlılığı görmediğimiz takdirde de bu göreve devam edemeyiz. Afyonkarahisarspor’un kapatan yönetim olarak anılmak gibi bir niyemiz de yok. Afyonkarahisarspor bizim, başka Afyonkarahisarspor yok. Birlik olalım. Bizim diğer takımlarla mukayese yapılacak bir bütçemiz yok. Bir ışık arıyoruz. O ışığı görebilirsek yola devam edeceğiz. O ışığı göremezsek görevimize devam edemeyiz. Mütevazi bir bütçe ile lige hazırlanacağız. Belediye başkanımızla bir görüşme yaptık. Olumlu bir görüşmeydi bu görüşme. İnşallah bundan sonrası Afyonkarahisarspor için hayırlara vesile olur” diye konuştu.

1 Trilyon 150 Milyar borç görünüyor

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, dün kongrede gelir gider tablosu hakkında bilgiler verdi. Bülbül, gelir gider tablosunu üyelerle paylaşırken şu konuşmayı yaptı: “3 Trilyon Lira olan borcumuzu 1 Trilyon 150 Milyar’a indirdik. Şüphesiz bu borçların azalmasında Onursal Başkanımız Salim Pancar, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ve Afyonkarahisar’ın eski Valisi Haluk İmga ve yeni Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun emekleri var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. 1 Trilyon 400 Milyar civarında sayın Onursal Başkanımız Salim Pancar’ın bir desteği söz konusu. 900 Milyar civarında Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, bize kaynak yarattı. Şu anda kulübün toplam borcu 1 Trilyon 150 Milyar civarında” dedi.

Faaliyet raporu okundu

Afyonkarahisarspor Kulüp Başkanı Hikmet Bülbül, faaliyet raporunu üyelerle paylaştı.
İşte Afyonkarahisarspor’un
2 yıllık faaliyet raporu:
“23.01.2010 tarihinde gerçekleştirmiş olduğumuz Olağan Genel Kurul sonrası göreve başlayan Yönetim Kurulumuz, 2009-2010 futbol sezonu devre arası çalışmalarını ve transferlerini tamamlayarak ikinci yarı alacağı sonuçlarla Play-Ooff şansını yakalama hedefi ile başladığı ligde gerekli her türlü gayreti göstermiş olmasına rağmen bu şansı yakalayamadı. Fakat sezon başı itibari ile kapanma noktasına gelmiş bir kulüp olarak ilk beş sırada ligi tamamlayarak küçümsenmeyecek bir başan yakalamıştır. Kulübümüzün bulunduğu ortam itibari ile küçük bütçelerle kurmuş olduğumuz takımımız teknik heyetimizinde üstün gayretleri ile başanlı denebilecek bir sıralamada lig tamamlanmıştır. Başta Onursal Başkanımız Salim Pancar, Vali ve Belediye Başkanımızın maddi destekleri ile bu sezonda teknik heyet, personel, futbolcu ödemelerimiz muntazaman yapılmış olup, sezon sonu itibari ile kulübümüzden kimsenin alacağı kalmamıştır. Bunun yanında kamp, spor malzemesi, mutfak iaşe giderleri ve deplasman giderlerimiz profesyonel takıma yakışır biçimde eksiksiz giderilmiştir. Sezon ile ilgili bu giderlerimizin yanında yine yukarda isimlerini zikrettiğimiz büyüklerimizin destekleri ve Spor Toto teşkilatında tahakkuk eden iddaa gelirlerimizden yapılan kesintilerle geçmiş yıllardan gelen borçlarımızın büyük bir kısmı da ödenmiştir.”
“Borçların üzerine yenisini
eklemeden borçları kapattık”
“Yönetim kurulumuzun göstermiş oldu��u gayretlere karşılık, saygı değer büyüklerimizin vermiş olduğu maddi manevi destekler ile son anda lige katılan takımımız hem sportif anlamda başarıyı yakalamış olmakla birlikte, borçların üzerine yenisini eklemeyip, mevcut borçların eksildiği bir sezon tamamlamıştır. Profesyonel takımımız ile ilgili bu çalışmalar yanında tam anlamı ile destek verememiş olsakta eleceğimizin teminatı dediğimiz alt yapımız katıldığı yaş gruplarında başarılı sonuçlar alarak, kulübümüzü gururla temsil etmişlerdir. Sezon bitimi sonrası 2010-2011 sezonu hazırlıkları için girişimlere başlanmış olup, yine Onursal Başkanımız Salim Pancar’ın yönetim kurulumuzun destekçisi olacağı yönünde olurlannı aldıktan sonra hızla çalışmalara başladık. Öncelikle geçen sezon takımımızın bu noktalara gelmesinde emekleri asla inkar dilerneyecek olan Teknik Direktörümüz Orhan Yahya Yüce ve ekibi ile devam edilerek onların verdiği raporlar doğrultusunda takımımızın transfer çalışmalanna başlandı ve geçen sezon takımımızda yer alan fakat bu sezon yaş sınırına takılacak futbolculanmız ile gerekli verimi alamadığımız futbolcularımızla yollarımızı ayırdık. Eksik mevkiler için yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında yine takımımızın maddi anlamda bünyesine uyum sağlayacak futbolcularla anlaşılarak, yeni sezon çalışmalarımız başladı. Yapılan kamp ve hazırlık müsabakaları sonrası lige başlayan takımımız aldığı başarılı sonuçlar neticesinde ilk yarıyı en yakın rakibine 7 puan fark atarak lider olarak tamamladı. Devre arası yapılan kampımızda, ilk yarı takıma uyum sağlayamayan arkadaşlar gönderilerek yerlerine yine maddi anlamda uygun arkadaşlarla anlaşılarak gerekli takviyeler yapıldı. Ligin ikinci devresine başlayan takımımız yine ilk yarıya yakın puanlar toplamasına rağmen ikinci yarı büyük bir çıkış yakalayan ve bunu lig bitimine kadar sürdüren Kırklarelispor ile girdiği ve ligin son haftasına kadar devam eden şampiyonluk yarışı sonrası 1 puan farkla ligi ikinci sırada tamamladı. Takımımız Play-Off mü-sabakalanna katılmaya hak kazandı. Eskişehir’de oynanan play-off müsabakalannda Altınordu ile eşleşen takımımız müsabakanın son dakikasına kadar sürdürdüğü mücadelesine rağmen hak etmediği bir şekilde mağlup olarak play off umudunu da sona erdirerek geri dönmüştür.
“Yüksek bir hedef koymamıştık”
“Yine yüksek bir hedef koymamış olmamıza rağmen takımımızın yakalamış olduğu bu büyük başarı sonrası 2. Lig kapısından dönmüş olması tüm Afyonkarahisarspor camiasında olduğu gibi bizleride üzmüştür. Yine geçen sezon olduğu gibi profesyonel takımımızın yakaladığı bu başarı yanında alt yapımız da katıldığı yaş kategorilerinde başarılı olmuştur. Geçen sezon olduğu gibi yine borç yapılmadan mevcut borçlanmız asgariye indirilmiştir. Lig bitimi yapılan yardım dokunulmadan kulübümüzün maliye ve SGK borçlanna aktanlmış olup, SGK borcu kapatılmıştır. Maliye borcuda en kısa sürede kapatılacaktır. Sezon bitimi itibari ile profesyonel takımımızın sözleşmesi sona eren futbolcuları ile kiralık olanlar takımımızdan ayrılmış olup, sözleşmesi devam edenlerden ise Ender Akaoğlu ve Hasan Hatipoğlu yeni kulüp bulmuş olmalanndan dolayı belirlenen banservis bedelleri karşılığı sözleşmeleri karşılıklı fesih edilmiştir.
“Başka Afyonkarahisarspor yok”
“Ligler bitmeden önce,yaşanan bazı tatsız olaylar sonucu, 2 sezondur bizlere her türlü maddi manevi desteği veren Onursal Başkanımız Salim Pancar’ın önümüzdeki sezon itibari ile desteğini çekeceğini açıklaması nedeni ile takımımızın yeni sezonlar için vakit geçirmeden çalışmalar yapılması gerekliliğinden ve oluşabilecek yeni yönetim kurullarının önünü açmak amacı ile olağanüstü genel kurul kararı almak zorunluluğu doğmuştur. Bu vesile ile iki sezondur bizlere maddi manevi desteklerini esirgemeyen Valilerimiz, Belediye Başkanımız, Onursal Başkanımız Salim Pancar olmak üzere tüm iş adamlanmıza, kurum ve kuruluşlara, basınımıza, taraftanmıza, her türlü gayreti gösterip takımımıza iyi bir yerlere getirmeye uğraşan teknik heyetimize, futbolculanmıza ve personelimize teşekkürlerimizi sunarken, bu genel kurulun Afyonkarahisarspor’a hayırlı olmasını, iki yıl önceki gibi sahipsız kalmaması dileklerimizi sunanz. Saygılarımızla Başka Afyonkarahisarspor yok”

Bakmadan Geçme