• Haberler
  • Magazin
  • Hasan Arat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Ne İş Yapar?

Hasan Arat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Ne İş Yapar?

Hasan Arat Kimdir sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Bursa Hasan Arat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Ne İş Yapar? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Kimler neden dolayı Hasan Arat Kimdir ? Sorusuyla google de arama yaptı. Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Beşiktaş’ın başkanlık seçimlerinde adaylığını açıklamasının ardından pek çok insan tarafından merak edilerek araştırılmaya başlanan Hasan Arat, iş adamı, spor yöneticisi ve eski profesyonel basketbolcudur.

HASAN ARAT SPOR HAYATI

27 Eylül 1959 (64) tarihinde İstanbul’da doğan Arat, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın İstanbul’da yapılması için teklif sunan isimdir. 1976-1987 yılları arasında Beşiktaş basketbol takımında forma giyen Arat, Beşiktaş ile 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonu olmuştur. Türkiye Basketbol Federasyonu’nda çeşitli görevlerde bulunan Arat,  2000-2004 yılları arasında TBF Yönetim Kurulu Üyeliği, 2004-2008 yılları arasında TBF Başkan Vekilliği ve 2008-2012 yılları arasında TBF Başkanı olarak görev yapmıştır.

HASAN ARAT İŞ HAYATI

İş dünyasının başarılı isimlerinden olan Arat, “Novo Invest” gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketinin ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. Finansman danışmanlık firması olan Dome Group’un Kurucusu ve ortağıdır. Beymen’in en büyük perakende grubu olan FIBA Holding Yönetim Kurulu üyesidir. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi olan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve uluslararası alanda Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’ne bağlı üyeler kurulu başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

Bakmadan Geçme