• Haberler
  • Genel
  • Haritalar 'İhsaniye' diyor – Kocatepe Gazetesi

Haritalar 'İhsaniye' diyor – Kocatepe Gazetesi

Ankara-İzmir Otoyolu projesinin yayınlanan haritalarını, Zafer Kalkınma Ajansı'nın '2014-2023 Bölge Planı' da doğruluyor. Kalkınma Ajansı'nın Bölge Planı'ndaki haritada Ankara-İzmir Otoyolu, İhsaniye'den geçiyor Zafer Kalkınma Ajansı, '2014-2023 Bölge Planı'nda Ankara-İzmir Otoyolu'na yer verdi. Bölge Planı'ndaki 'Ulaşım' bölümünde 'Ankara-İzmir arasındaki karayolu 587 km'dir. Ankara-İzmir Otoyolunun 2023 yılına kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu otoyolun Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa [&hellip]

Haritalar “İhsaniye” diyor

Ankara-İzmir Otoyolu projesinin yayınlanan haritalarını, Zafer Kalkınma Ajansı’nın “2014-2023 Bölge Planı” da doğruluyor. Kalkınma Ajansı’nın Bölge Planı’ndaki haritada Ankara-İzmir Otoyolu, İhsaniye’den geçiyor

Zafer Kalkınma Ajansı, “2014-2023 Bölge Planı”nda Ankara-İzmir Otoyolu’na yer verdi. Bölge Planı’ndaki “Ulaşım” bölümünde “Ankara-İzmir arasındaki karayolu 587 km’dir. Ankara-İzmir Otoyolunun 2023 yılına kadar bitirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu otoyolun Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa üzerinden geçmesi planlanmaktadır. Bölgenin üç ilinden geçecek bu otoyol projesinin Bölgeye getireceği lojistik avantajlar hem enerji hem de pazarlama maliyetleri açısından oldukça önemlidir” denildi. Bölge Planı’nda yayınlanan haritada, Ankara-İzmir Otoyolu’nun İhsaniye’den geçeceği bir kez daha kanıtlanmış oldu.
Öte yandan Bölge Planı’nda, Afyonkarahisar’ı doğrudan ilgilendirecek projelerin hayata geçirilmesi için çalışma yapılacağı da duyuruldu. Raporda Afyonkarahisar’ın “termal zenginlik”, “kongre” ve “yenilenebilir enerji” merkezleri arasında olduğu vurgulandı.
AFYON İÇİN BİRÇOK PROJE
Afyonkarahisar’ın içinde yer alacağı projeler ise şöyle sıralandı:
“Afyonkarahisar ili Merkez ilçede yurt içi dağıtım merkezi olarak işlev görecek, kara, hava ve demiryolu aktarma merkezi niteliğine de haiz Lojistik İhtisas OSB kurulması, Altıntaş – İhsaniye – Soma OSB’leri Kurulması Projesi, Termal Seracılık Merkezi Projesi., Biyokütle Enerji Santrali Projesi, Bölgesel Fuar ve Kongre Merkezi Projesi, Bölgesel Maden, Kimya, Metal Olmayan Mineral Ürünler Araştırma Enstitüsü ve Laboratuvarı Projesi, Bölgesel Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurulması Projesi, İl Merkezlerinde Firmalar Arası Ar-Ge, Tasarım ve Markalaşma Merkezi Projesi, İş Geliştirme Merkezleri Kurulması Projesi, Sağlık Serbest Bölgesinin Kurulması Projesi.”
ÖZEL SEKTÖR YATIRIM ATAĞINDA
Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2014-2023 Bölge Planı’nda Afyonkarahisar’daki özel sektör yatırımlarına da dikkat çekildi. Bölge Planı’nda “Afyonkarahisar’da 2011-2013 yılları arasındaki büyük özel sektör yatırımları incelendiğinde Merkez ilçedeki yatırımların turizm sektöründe yoğunlaştığı, diğer ilçelerde ise enerji, gıda ve tekstil gibi muhtelif yatırımların olduğu görülmektedir. Turizm alanında en büyük üç yatırımın toplam maliyeti 193,4 milyon TL iken, Dinar’da 150 milyon TL’lik, Çay’da 115 milyon TL’lik enerji yatırımları ile Merkez ilçedeki 75,5 milyon TL’lik gıda sektörü yatırımı dikkat çekmektedir” ifadeleri kullanıldı.
>> Murat ARISOY’un haberi

İmzalar 1000’i geçti

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nın www.change.org adlı internet sitesinde başlattığı “Ankara-İzmir Otoyolu Afyonkarahisar’dan geçmelidir” kampanyasına vatandaşların desteği devam ediyor. Kampanya çerçevesinde internet üzerinden 1000’i aşkın imza toplandı.

Bakmadan Geçme