• Haberler
  • Gündem
  • 'Harezmî modeli öğrenciyi bilim insanı gibi düşündürüyor'

'Harezmî modeli öğrenciyi bilim insanı gibi düşündürüyor'

Harezmî Eğitim Modeli Proje Ürün tanıtımı yapılarak sergi açılışı gerçekleştirildi. Tanıtım programı uygulamanın yürütüldüğü pilot okul Kazım Özer İlkokulu'nda gerçekleştirildi.BİLİMSEL SONUÇLAR TARTIŞILDIProgramda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, zihinden makineye giden yolda önemli ayaklardan birinin, öğrencilere bilgi işlemsel düşünme denilen becerinin kazandırılması zorunluluğuna dikkat çekti. Yalçın şöyle konuştu:'Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen Harezmî Eğitim Modeli Projesi [&hellip]

Harezmî Eğitim Modeli Proje Ürün tanıtımı yapılarak sergi açılışı gerçekleştirildi. Tanıtım programı uygulamanın yürütüldüğü pilot okul Kazım Özer İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
BİLİMSEL SONUÇLAR TARTIŞILDI
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, zihinden makineye giden yolda önemli ayaklardan birinin, öğrencilere bilgi işlemsel düşünme denilen becerinin kazandırılması zorunluluğuna dikkat çekti. Yalçın şöyle konuştu:
“Bakanlığımızın koordinesinde yürütülen Harezmî Eğitim Modeli Projesi başlangıcında akademisyenler ve öğretmenler bir araya gelerek güncel yaklaşımları ve bilimsel sonuçları tartıştılar. Daha sonra bilgisayar bilimleri ve diğer disiplinler arasındaki ilişkileri vurguladılar. Çıkan sonuca göre eğitimde sürecin ve disiplinler arası yaklaşımın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bu proje farklı derslerin aslında birbirini tamamladığını, birbirini desteklediğini göstermektedir. Öğretmenlerimiz hem öğreten hem öğrenen hem de sınıfta rehberlik yapan konumundadır” dedi.
KAZIM ÖZER
İLKOKULU PİLOT OKUL
Projenin Türkiye’de 14 pilot ilde uygulandığını, bu illerden birinin de Afyonkarahisar olduğunu söyleyen Metin Yalçın şöyle konuştu: “Bakanlığımızca bu illerden biri de Afyonkarahisar olarak belirlemiştir. İlimizde pilot okul olarak Kazım Özer İlkokulunu belirledik. Altı farklı öğretmenin aynı anda derse katıldığı projede, öğrenciler robotik kodlama, web 2.0 araçları, görsel tasarım teknikleri, 3 boyutlu tasarım, fen ve teknoloji gibi farklı konularda ders işlediler. Öğrenciler bu eğitim modelinde yetenekleri ölçüsünde kendilerini ifade ederek, sürece katkıda bulundular. Öğrencilerimizin kendilerini önemli hissettiklerini, hayal gücünü geliştirdiklerini, ürün ortaya çıkardıklarını gördük. Öğrencilerimiz ders bittiği zaman üzüldü. Bu süreç, Harezmî derslerinin düşünme becerisini artırma gücünün diğer derslere göre daha fazla olduğunu ve bir bilim insanı gibi düşünebildiğini söyleyen çocuklarımız oldu. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar, öğrencilerimize başarılar dilerim.”
PROGRAMA GENİŞ KATILIM
Proje Ürün Sergisi ve Basın Tanıtım Programı, proje sürecini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından öğrencilerin yaptıkları ürün sergisininin gezilmesiyle sona erdi. Programa; İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar,  İl Milli Şube Müdürleri Gürbüz Bıdık, Muammer Demircan, Ahmet Fevzi Özdemir, Hikmet Tuncer, Okul Müdürü İbrahim Yıldırım, Okul Müdürleri, Harezmî Eğitim Modeli İl Proje ekibi katıldı

Bakmadan Geçme