• Haberler
  • Gündem
  • 'Harcama kaynakları araştırılıp, sabıka kayıtlarına bakılmalı'

'Harcama kaynakları araştırılıp, sabıka kayıtlarına bakılmalı'

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara, uyuşturucu ile mücadele adı altında kurulan dernek ve federasyonların harcama kaynaklarının araştırılıp, izin sürecinde sabıka kayıtlarına bakılması gerektiğini kaydetti   UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadele adı altında kurulan dernek ve federasyonların hızla artmasının Türkiye için yen bir [&hellip]

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara, uyuşturucu ile mücadele adı altında kurulan dernek ve federasyonların harcama kaynaklarının araştırılıp, izin sürecinde sabıka kayıtlarına bakılması gerektiğini kaydetti

UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Bağımlılık Danışmanı Kemal Baykara yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadele adı altında kurulan dernek ve federasyonların hızla artmasının Türkiye için yen bir tehlike olduğunu belirtti.
“DERNEK VE FEDERASYON
SAYISI ARTTI”
Kemal Baykara, son yıllarda Türkiye’de uyuşturucu bağımlılığının en üst seviye ye ulaştığını belirtti. Baykara, “Sigara tüketimi ve uyuşturucu bağımlılığı Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesindedir. Bunun sebepleri arasında coğrafi açıdan komşu ülkelerdeki gelişmeler sonucu ülkemizin kontrolsüz bir göç akını ile karşı karşıya kalması en önemlisidir. Buna bağlı olarak ta ülkemiz iyi bir tütün ve uyuşturucu pazarı haline gelmiştir. Daha sonra yöneticilerin bu durumda yeterli tedbir almamaları da bağımlı sayısını artırmıştır. Tütün satan işyerlerine kolayca ruhsat verilmesi uçucu maddeler konusunda yeterli tedbirlerin alınmaması bu konuda en iyi örnektir. Şimdi ülkemizde göz göre göre bir tehlike daha oluşmaktadır. Bu da uyuşturucu ile mücadele adı altında kurulan dernek ve federasyonların hızla artmasıdır. Sivil toplum kuruluşları gönüllü olarak topluma faydalı işler yapmak için bir araya gelen vatandaşlardan oluşur. Ancak uyuşturucu ile mücadele için sadece gönüllü olmak yetmez. En azından yönetim kurulu üyeleri bağımlılık konusunda gerekli eğitim ve tecrübeye sahip olmalıdır.” dedi.
“ONAY SIRASINDA SABIKA
KAYDINA BAKILMALI”
Baykara sözlerini şöyle tamamladı: “Birçok üniversitemiz bu konuda eğitimler vermektedir. Bu yeni kurulan dernek ve federasyonlar kendi kapasiteleri üstünde projelerle olağandışı harcamalar yapmaya başladılar. Ege Bölgesinde kurulan bir dernek binbeşyüz kilometre uzaklıkta şubeler açıyor. Bu açılan şubeler ve dernek merkezi uyuşturucu trafiğinin üzerinde. Beş yıldızlı otellerde programlar yapılıyor. Bu harcamaların kaynakları mutlaka araştırılmalıdır. Bir de daha önce uyuşturucu kullanmış insanların içinde mutlaka iyi niyetlileri var. Ancak mücadele edebilmeleri için mutlaka yanlarında bu konunun uzmanları olmalıdır. Bu tür derneklere onay verilirken mutlaka sabıka kayıtlarına bakılmalıdır.”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme