Harbiş Semt Pazarı'na tam not

Hazır Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Perşembe günleri Harbiş Semt Pazarı'nda tezgâh açan esnaf ve hizmeti alan çevre sakinleri yenilenen semt pazarlarından biri olan Harbiş Semt Pazarını Gazeteniz Kocatepe'ye değerlendirdiler.Harbiş Semt Pazarı yenilenen semt pazarlarından bir tanesi esnaf olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?İsmail Ak: Ben Afyon'da 27 senedir pazarcı esnafı olarak çalışıyorum. Perşembe [&hellip]

Hazır Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, Perşembe günleri Harbiş Semt Pazarı’nda tezgâh açan esnaf ve hizmeti alan çevre sakinleri yenilenen semt pazarlarından biri olan Harbiş Semt Pazarını Gazeteniz Kocatepe’ye değerlendirdiler.
Harbiş Semt Pazarı yenilenen semt pazarlarından bir tanesi esnaf olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
İsmail Ak: Ben Afyon’da 27 senedir pazarcı esnafı olarak çalışıyorum. Perşembe günleri Harbiş Semt Pazarında tezgâh açıyoruz. Yenilenmesinden herkes kadar bizler de memnunuz. Allah razı olsun. Önce Oda Başkanımız Hüseyin Karnıbüyük’ten ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’dan sonra da bu pazarın yenilenmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Elbette zamanla ufak tefek eksiklerin de giderileceğini düşünüyorum. Böyle bir Pazar yerini hayalimizde görmezdik. Çok şükür gerçekleşti.
Harbiş Semt Pazarının son hali için ne düşünüyorsunuz? Esnaf olarak vatandaşın nasıl bir düşünce de olduğu kanaatindesiniz?
Osman Katar: 17 yıldır esnaflık yapıyorum. Yenilenen Harbiş Semt Pazarı bir pazaryeri için çok güzel oldu. Bazı eksikler var. Yağmur suyu gideri ile çatıdaki yağışa karşı eksiklerin giderilmesi sonucu dört dörtlük bir semt pazarına dönüşecek. Ağırlıklı olarak vatandaşın da memnun olduğunu gözlemliyorum. Perşembe pazarımız eski haline nazaran çok güzel. Güzel geniş bir yere dönüştü. Ama genel olarak sorun yok emek sahipleri sağ olsun.
Yenilenen yüzü ile Harbiş Semt Pazarından memnun musunuz?
Hüseyin Kaya: Harbiş pazarımız Perşembe günleri kuruluyor. Biz esnaflar olarak satıcılar anlamında ve hizmeti alan çevre halkı için çok güzel bir yatırım oldu. Ben 25 yıldır piyasadayım. Eğer esnaf olarak vatandaş olarak kıymetini bilirsek ne ala. Gerçekten çok güzel bir yatırım oldu. İnşallah samimiyetle söylüyorum kıymeti bilinir. Esnafından, vatandaşa kadar hepimize hayırlı olmasını temenni ederim. İki aydır yenilenmiş hali ile Perşembe günleri burada bulunmaktan ve tezgâh açmaktan son derece memnunum.
Harbiş semt pazarının son hali için ne söylersiniz?
Süleyman Duman: Pazarcı olarak 23 senedir piyasadayım. Harbiş semtine kapalı pazar yapımına katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Ufak tefek eksikler giderilmeyecek şeyler değil. Ana hattı ile bu Pazar yeri başta Harbiş semti olmak üzere Afyon halkı için nimettir düşüncesindeyim.
Harbiş Semt Pazarının son hali ile farkı ne oldu?
Apil Bayram: Perşembe günleri tezgâh açtığımız Harbiş Semt Pazarı yenilendikten sonra her şeyi ile güzel oldu. Yollar genişledi. Başta hanımlar olmak üzere insanlar pazar arabalarıyla rahatça sorunsuzca ilerliyor. Bayanlar için geniş yollar var. Alışveriş sakin şekilde yapılıyor. Herkes düzenli disiplinli çalışıyor. Harbiş Semt Pazarı ve yenilenen diğer pazarlarda bence kapanmasıyla mükemmel oldu. Daha başka ne isteyebiliriz ki? Emek verenlerden Allah razı olsun.
Kadın esnaf olarak sizin görüşünüz nedir?
Fatma Dağdelen: 38 yıllık esnafım. Vallahi Perşembe pazarımız çok iyi. Allah razı olsun çokta güzel yapıverdiler. Afyon’da bire gelir. Burası da diğer pazarlarımız da çok güzel. Sıcaktan, soğuktan, tozdan, çamurdan korunuyoruz. Kadınlarda geniş yollarda sıkıntısızca gidip geliyor. Eskisi gibi çok şükür kavga dövüşte yok artık.
Çevre sakini olarak siz neler söylersiniz?
Ahmet Öztürk: Harbiş pazaryeri geneli itibariyle güzel. Ama girişlere rampa yapılırsa kadınlarımız pazar arabalarını daha rahat geçirecekler diye düşünüyorum.
Eskiye göre Harbiş pazarı nasıl?
Gülsüm Kutlu: Ben çok memnunum. Rahat ve geniş alanda ilerliyoruz. Pazarı eski haliyle mukayese etmek şimdiki haline haksızlık olur.
Zehra Çetin: Ben Afyon’a geleli yaklaşık 4 ay oldu. Bu pazar yerinin yenilendiğini öğrendim. Bu haliyle alışverişe geldiğim pazar son derece güzel. Önceki halini bilmiyorum.
Esnaf Oda Başkanı ve pazarcı olarak Harbiş Semt Pazarı ve yenilenen diğer pazarlara yönelik düşünceniz nedir?
Hazır Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük: Yenilenen semt pazarları içinde bulunan Harbiş Semt Pazarı v.d semt pazarları Afyonkarahisar Belediyesi’nin, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Meclis Üyelerinin halka verdiği önemi gösteriyor. Yapılan çalışmalardan esnaf ve sanatkâr olarak, Esnaf Başkanı olarak memnunuz. Çünkü bu hal esnafa da yeni bir hüviyet kazandırdı. Yerimiz yurdumuz belli oldu. Esnafın önemi ve yeri halkın nazarında belli oldu. Bu yönden çok memnunuz. Belediye’ye bu çalışmalarından dolayı çok memnunuz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Böyle çekmesi kolay yağmurda çekeydin

İsmini vermeyen ve fotoğrafının çekilmesini istemeyen çevre sakini hanım, muhabire yağışların yoğun olduğu günde gelerek çekim yapması gerektiğini söyledi. Semt sakini hanım; “Yağmur yağarken geleydin de bir o şeklini çekeydin. Şapır, şapır her yerinden aktı. Böyle çekmesi kolay, yağmur yağarken geleydin de çekeydin. Pazarın içinden geçemedik” dedi. Hazır Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, “Ya bu kapalı pazar yeri de yapılmasaydı, o zaman o sağanak yağmurda ne olacaktı?” diye sordu.

Bakmadan Geçme