Hanımlar KETEM taramalarını ihmal etmemeli

Başhekim Vekili Op. Dr. Mesut Köse, kadın sağlığı açısından bilinen kanser türlerinin önlenmesi ve konulacak erken tanılar sayesinde çok sayıda hayat kurtarılırken kadınların yaşam kalitelerinin de korunacağını söyledi. Dr. Köse, KETEM’e konsüldan hekim olarak destek verdiklerini, kadınların bireysel sağlıklarını dikkate almaları gerektiğini hatırlattı Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimliğini yürüten Op. Dr. Hasip [&hellip]

Hanımlar KETEM taramalarını ihmal etmemeli

Başhekim Vekili Op. Dr. Mesut Köse, kadın sağlığı açısından bilinen kanser türlerinin önlenmesi ve konulacak erken tanılar sayesinde çok sayıda hayat kurtarılırken kadınların yaşam kalitelerinin de korunacağını söyledi. Dr. Köse, KETEM’e konsüldan hekim olarak destek verdiklerini, kadınların bireysel sağlıklarını dikkate almaları gerektiğini hatırlattı

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimliğini yürüten Op. Dr. Hasip Kebapçı’nın ailevi nedenlerle İzmir’e atanması sonucu Başhekimlik görevine 10 gündür vekalet eden Kadın Doğum Hastalırları Uzmanı Op. Dr. Mesut Köse, pozisyonunun gereğini harfiyen daha iyi yerine getirmenin önceliği olacağını söyledi.
Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Vekil Başhekimi Op. Dr. Mesut Köse, mevcut aksaklıkların giderilip Afyonkarahisar halkına kaliteli bir kadın çocuk sağlığı hizmeti sunmayı hedeflediklerini bildirdi. Genç bir hekim olan Op. Dr. Mesut Köse, memleketi Afyonkarahisar’da hizmet etmekten ayrı bir memnuniyet duyduğunu kaydetti. Anne ve bebek sağlığı açısından tıbbi şartları müsait olan annelerin doğumlarını normal şekilde yapmalarının önemine işaret eden Dr. Köse, ilk amaçlarının normal doğumu yaygınlaştırmak olduğunu dile getirdi. Kadın sağlığı açısından büyük önem taşıyan jinekolojik kanser türlerini önlenmesi, erken tanı konulmasının sağlanarak hayat kurtarılmasının da çok önemli olduğuna işaret eden Op. Dr. Mesut Köse şöyle konuştu: “Kadınlar açısından bilinen rahim ağzı kanseri, meme kanseri vb kanser türleri için tarayıcı programlar Afyonkarahisar’da mevcuttur. Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezimiz (KETEM) var. Burada bazı kanser türlerinin taraması yapılıyor. Ben aynı zamanda buranın da Kadın Doğum Konsüldan hekimliğini yapıyorum. KETEM de sıkıntılı görülen vakalar öncelikle bize geliyor. Hastalar üzerinde ki değerlendirmemiz sonrası mevcut patoloji üzerine hastayı bilgilendirip lüzumu halinde tedavi amaçlı merkez-lere yönlendiriyoruz. Şu an için bu şekilde bir çalışmamız var. Sağlık Bakanlığına bağlı olarak KETEM tarama tespit çalışmasını yürütüyor. Doğumevi Hastanesi’nden konsüldan hekim olarak biz KETEM’i destekli-yoruz. Hanımlara KETEM tarafından ücretsiz yürütülen tarama programlarını ve eğitim çalışmalarını ihmal etmemelerini öneriyorum.” Başhekim Vekili Op. Dr. Mesut Köse, Afyonkarahisar’da ki mevcut sağlık hizmetlerini yapıcı bir anlayışla daha ileri ve kaliteli bir pozisyona getirebilmek için tüm şehirle el ele çalışmak için hizmet vereceklerini sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Op. Dr. Mesut Köse kimdir?
14 Eylül 1980 tarihinde Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde dünyaya gelen Op. Dr. Mesut Köse, ilk orta öğrenimini İscehisar’da tamamladı. Lise öğrenimini Aydın’ın Nazilli ilçesinde gerçekleştiren Dr. Köse, Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanlığını Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesinde aldı. Op. Dr. Mesut Köse, yaklaşık 2 yıldır Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde görev yapıyor.

Bakmadan Geçme