• Haberler
  • Genel
  • “Hanımlar adına tesise sadece first leydiler gelmemeli”

“Hanımlar adına tesise sadece first leydiler gelmemeli”

MHP Kadın Kolları Başkanlığı’nca düzenlenen 'Hak Nuru Kadınların El Emekleri” sergisi açılışında konuşan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, hanımlar adına yapılan tesise sadece “firts leydilerin” değil her kesimden kadının gelebilmesinin gerektiği düşüncesini açıkladı MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca organize edilen “Hak Nuru Kadınların El Emekleri” sergisinin açılışı hafta sonu gerçekleştirildi. Sergi MHP Belediye [&hellip]

"Hanımlar adına tesise sadece first leydiler gelmemeli"

MHP Kadın Kolları Başkanlığı’nca düzenlenen “Hak Nuru Kadınların El Emekleri” sergisi açılışında konuşan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, hanımlar adına yapılan tesise sadece “firts leydilerin” değil her kesimden kadının gelebilmesinin gerektiği düşüncesini açıkladı

MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca organize edilen “Hak Nuru Kadınların El Emekleri” sergisinin açılışı hafta sonu gerçekleştirildi. Sergi MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın seçim bürosunda ziyarete açık tutuluyor.
KADININ HAKKI VERİLMELİ
Sergi açılışında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolları Başkanı Av. Gönül Ar Güngör, sergiye “Hak Nuru Kadınların El Emekleri” isminin özellikle verdiklerini belirtti. Gerçek anlamda hanımların Hak nuru oldukları düşüncesinde olduklarını kaydeden Güngör; “Sadece bir gün değil hergün hanımefendilere önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadının adının ve hakkının her zaman tam anlamı ile verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir kadın eğitilirse o kadın toplumu eğitir. Çünkü her kadın ana olarak yavrusunu eğitir. Kadın gerçekten toplumun temel taşıdır. Herkesi bunun bilincinde olmaya davet ediyorum.” dedi.
“ADAYIMIZIN
PROJELERİ SÖZDE DEĞİL ÖZDE”
Söz konusu sergi ile vermek istedikleri mesajı aktaran Güngör şunları söyledi: “Adayımız Fatih Çetinkaya, Belediye Başkanı seçildikten sonra burada görülen el emeği olarak hanımların yapmış olduğu ne varsa eriştesinden tarhanasına, dantelinden iğne oyasına kadar ailelerin ve Afyon’un ekonomisine kazandırmak için pazarlanmasına kadar gerekenleri sağlayacak. Fatih Çetinkaya’nın sözde değil özde projelerinin olduğu mesajını kamuoyuna vermek istedik. Bu vesile ile tüm hanımların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”
DÜNYADA KADINLAR ZULM GÖRÜYORLAR
MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, seçim işleri yürütülen büroda bu çalışmalara zaman kavramı tanımadan katkı veren hanımların biraraya gelerek el emeği göz nurundan oluşan bir sergi hazırladıklarını söyledi. Çetinkaya bu sergiyi ziyaret etmekten ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamaktan memnun olduğunu kaydetti. Çetinkaya sözlerine şöyle devam etti: “Ayaklarının altında cennet gibi ebedi bir hazineyi muhafaza eden anneler başta olmak üzere anne adayı tüm hanımefendilerin Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum. Sadece 8 Mart’ta, Anneler Günü’nde, Sevgililer Günü gibi özel günlerde değil her zaman özümsüyerek içinde olmalıyız. Dünyanın en büyük zulmet gören cinsi hanımefendiler. Karanlıklara bir güneş doğduğunda bir Peygamberin yanında yeni en büyük destekçi, kritik öneme sahip olan yine bir hanımefendidir. Hanımefendiler varsa güzellikler var. Onlar yoksa zulmetler var.”
PROJELERLE HER KESİM BİRARAYA GELECEK
Başta eşler olmak üzere erkeklerin hanımlara hak ödeme noktasında sıkıntıda oldukları düşüncesini ifade eden Fatih Çetinkaya şöyle konuştu: “Yerel yönetimler anlamında kadınlarımıza bakış açısı inşallah önümüzdeki 5 yıllık dönemde imar ve iskan çalışmalarında, sosyal projelerimizde iddia ettiğimiz üzere hanımlarla yapacağız. Ama hanımefendiler adına bir tesis yapıp oraya sadece first leydilerin gelmesini değil, tüm mahallelerden şalvarlı ablamdan tutunda etekli ablama kadar herkesi biraraya getireceğimiz projeler gerçekleştireceğiz.”
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme