Hangi Durumlarda Cenaze Namazı Kılınmaz?

Hangi durumlarda cenaze namazı kılınmaz? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, cenaze namazı kılmaya engel olan durumlar nelerdir? Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Müslümanların ölen din kardeşlerine karşı yerine getirmeleri gereken dini vecibelerden biri olan cenaze namazı Müslümanlar için fardır.  Müslüman olarak ölen bir kimsenin yıkanıp, kefenlenip, cenaze namazı kılınmaktadır. Fakat bazı durumlar cenaze namazı kılınmaya engeldir. Peki bu durumlar nelerdir? Gelin birlikte öğrenelim.

Müslüman kimsenin vefat etmesi durumunda, diğer Müslüman din kardeşlerinin ölen kişinin cenaze namazını kılması farz kılınmıştır. Fakat, bazı istisnai durumlar kişinin cenaze namazının kılınmasına engeldir.

Cenaze Namazı kılmamasına engel olan durumlar:

Kâfirlerin ve münafıkların cenaze namazları kılınmaz

Anne-babasını öldüren kimsenin cenaze namazı kılınmaz

İrtidat ederek kendi canına kıyan kimsenin cenaze namazı kılınmaz

Çatışma esnasında öldürülen çetecinin, eşkıyanın, teröristin, adil hükümete karşı gelenlerin, yol kesenlerin, insan boğanın, soyguncunun cenaze namazı kılınmaz

Bir Müslümanın nikahında bulunan ehl-i kitaptan (Müslümanların Mûsevîleri ve Hıristiyanları değerlendirme şekli)  bir kadın hamile iken ölürse namazı kılınmaz

Doğum esnasında ölen çocuğun az kısmı çıkıp çoğu ana rahminde kalmışsa namazı kılınmaz

Bir insanın organlarının yarısından azı bulunursa namazı kılınmaz

Bakmadan Geçme