• Haberler
  • Genel
  • Hangi Çamaşır Deterjanı İsrail Malı Değil?

Hangi Çamaşır Deterjanı İsrail Malı Değil?

İsrail'in 7 Ekim'de başlatıp tam 346 gündür devam eden Filistin'deki soykırımın ardından, İsrail menşeili markaların tamamına dünya genel boykot hareketi başlatıldı.

Boykot hareketine katılan vatandaşlar özellikle en sık kullanılan ürün grubundan birisi olan temizlik ürünlerinin menşei hakkında araştırma yapıyor.

Kocatepe Gazetesi olarak boykota dâhil olmayan deterjan markalarını sizler için derledik…

İsrail’in Gazze Şeridi başta olmak üzere Filistin topraklarında yaptığı soykırım nedeniyle dünya çapında İsrail menşeili markalara boykot hareketi başlatılarak tepki gösteriliyor.

Türkiye’de bu konuya olan hassasiyet üst seviyelerde olduğu için vatandaşlar boykot hareketine katılmak için markaların boykotlu olup olmadığını araştırıyor.

Boykot hareketinin başlamasıyla en çok tüketilen ürün gruplarından birisi olan temizlik ürünlerinin menşeisi de yakından takip edilenler arasında karşımıza çıkıyor. Temizlik ürünleri içerisinde de bulaşık ve çamaşır deterjanları büyük paya sahip hâlde.

Popüler sayılan deterjan markalarının birçoğunun boykot listesinde olmasıyla yerli üretim olan markalara olan ilgi de git gide artıyor.

İsrail malı olmayan çamaşır deterjanı markaları; ABC, Bingo, Boron, Borlin, Çiçeğim, Desto, Detax, Ersağ, Kalyon, Mintax ve Peros’tur.

Bakmadan Geçme