Hamza Aydoğdu Kimdir ve Nerelidir?

Erzincan Valisi olarak görevini yapan Hamza Aydoğdu kimdir? Nerede doğmuştur?

Hamza Aydoğdu, ilk ve orta öğrenimini Bitlis'te tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde bitirdi.

Akademik kariyerine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yüksek lisans yaparak devam eden Aydoğdu, burada "Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan'ın Eserlerinde Yabancılaşma" konulu çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. Doktora eğitimini ise Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Eserlerinde Eğitim Değerleri" üzerine yaptığı çalışmayla bitirdi.

Yeni Türk Edebiyatı alanında doçent unvanına sahip olan Aydoğdu, edebiyat alanında çok sayıda akademik makale ve kitaba imza atmıştır.

Meslek hayatına Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak başlayan Hamza Aydoğdu, burada sırasıyla Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür olarak çeşitli görevlerde bulunmuştur.

9 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile Aksaray Valiliği'ne atanan Aydoğdu, 10 Ağustos 2023 tarihli atama kararıyla ise Erzincan Valisi olarak görevlendirilmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Aydoğdu, hem akademik kariyerinde hem de bürokratik görevlerinde başarılı çalışmalar yapmaya devam etm

Bakmadan Geçme