• Haberler
  • Genel
  • Hamm ile işbirliği anlaşması – Kocatepe Gazetesi

Hamm ile işbirliği anlaşması – Kocatepe Gazetesi

Hamm Belediyesi’nin özel daveti üzerine geçen hafta içerisinde Almanya’nın Hamm kentine giden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kardeş şehir Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petarmann’la görüşmelerde bulundu. İki kent arasında değişik alanlarda işbirliği için protokol imzalandı Hamm Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine her yıl geleneksel olarak düzenlenen 󈬘. Yıl Büyükşehir Hamm” etkinliklerine katılmak üzere Hamm’a giden Başkan [&hellip]

Hamm ile işbirliği anlaşması

Hamm Belediyesi’nin özel daveti üzerine geçen hafta içerisinde Almanya’nın Hamm kentine giden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kardeş şehir Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petarmann’la görüşmelerde bulundu. İki kent arasında değişik alanlarda işbirliği için protokol imzalandı

Hamm Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine her yıl geleneksel olarak düzenlenen “40. Yıl Büyükşehir Hamm” etkinliklerine katılmak üzere Hamm’a giden Başkan Burhanettin Çoban’a Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Belediye Meclis Üyesi ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Günay Kart, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Albay, Oktay Okay ve FSM Tenis Kulübü Başkanı Hüseyin Çetinbaş eşlik etti.
PROTOKOL İMZALANDI
Ziyaretler çerçevesinde ilk olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, kardeş şehir bünyesindeki ilişkilerin yoğunlaştırılması yönünde 2015 – 2016 yılları için ortak bir çalışma sözleşmesi imzaladı. Buna göre; Belediyeler arası personel ve stajyer değişimi, Gençlik mübadelesi, Kardeş okulların güçlendirilmesi ve genişletilmesi, Hamm’daki yüksek okullar ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasındaki ortak çalışmaların yoğunlaştırılması, Hamm’daki uyum çalışmalarında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin desteği, Gençler arasında futbol ve tenis turnuvası düzenlenmesi, Gönüllüler hizmetinde ortak çalışmalar, Yaşlılar ve özürlüler ile ilgili ortak çalışma, Ekonomik teşkilatlarının ortak çalışmaları, Vatandaşlık hizmetlerinin yoğunlaştırılması konusunda karara varıldı.
İmzalanan sözleşme gereği, gelecekte bu alanlarda ortak proje ve faaliyetler geliştirilip uygulamaya konulması, Hamm ve Afyonkarahisar Belediyelerinin birbirlerinden öğrenecekleri bilgi ve deneyimleri, her iki şehirde yaşayan insanlara yönelik daha iyi hizmet götürebilmesi amaçlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme