Hamit Öncü Kimdir, Kaç Yaşında Ve Nereli?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak Hamit Öncü'yü açıklamasının ardından Hamit Öncü'nünhayatı ve kariyeri merak konusu oldu.  AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü kimdir? Detaylar haberimizde…

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı olan Hamit Öncü hakkında merak ettiklerinizi sizler için araştırdık.

HAMİT ÖNCÜ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Hamit Öncü 1957 (67 yaşında) yılında İstanbul’da doğmuştur. Aslen Mardinli olan Öncü, ilk ve orta eğitimini; Mardin Yatılı Bölge İlkokulu, Dicle Öğretmen Lisesi Mardin Eğitim Enstitüsü’nde tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi  mezundur.

1979-2004 yılları arasında öğretmen ve idareci olarak görev yağmış olan Hamit Öncü, 2004- 2009 yılları arasında Kıraç Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. AK Parti Esenyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, Yol Bakım Bölge Şefi, Esnaf Koordinatörü ve Hasta Nakil Şefi görevlerinde bulunan Hamit Öncü, 2019 yılında AK Parti Esenyurt Meclis Üyesi seçilmiştir. Şuanda Meclis Grup başkanvekilliği görevini yürütmektedir.

Kariyeri boyunca Esenyurt için birçok projeye imza atmış olan Öncü, özellikle altyapı ve üstyapı çalışmaları, sosyal ve kültürel projeler, eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar konusunda çalışmalar hayata geçirmiştir. Aynı zamanda Esenyurt Sinoplular Derneği Gençlik Kolları Başkanlığı, Okçular Vakfı Komisyon Üyeliği ve Esenyurt Doğalgaz Proje ve Isı Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi’nin sahibidir.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı olarak Hamit Öncü’yü açıklanan Hamit Öncü, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme