• Haberler
  • Genel
  • Hamarat eller hünerlerini sergiledi – Kocatepe Gazetesi

Hamarat eller hünerlerini sergiledi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından 3.sü düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, 55 yarışmacının katımıyla Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi Kent Konseyi, geleneksel hale getirdiği Yöresel Yemek Yarışması’nı bu yıl da devam ettirdi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yarışmaya, 55 yarışmacı katıldı. Lezzetlerin yarıştığı organizasyon, çorba, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç kategoride yapılırken, 19 yarışmacı çorba, 19 [&hellip]

Hamarat eller hünerlerini sergiledi

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi tarafından 3.sü düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması, 55 yarışmacının katımıyla Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi

Kent Konseyi, geleneksel hale getirdiği Yöresel Yemek Yarışması’nı bu yıl da devam ettirdi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen yarışmaya, 55 yarışmacı katıldı. Lezzetlerin yarıştığı organizasyon, çorba, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç kategoride yapılırken, 19 yarışmacı çorba, 19 yarışmacı tatlı, 17 yarışmacı ise ana yemek kategorisinde yarıştı.
Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, yarışmaya gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek yarışmacılara başarılar diledi. Afyonkarahisar mutfağının yaşatılması, genç nesillere öğretilmesi ve Türkiye’ye tanıtılması açısından örnek bir organizasyon düzenlediklerini belirten Kent Konseyi Başkanı Birliktir, tüm yarışmacılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.
16 kişiden oluşan jüri heyeti, birbirinden leziz yemekler arasında seçim yapmakta bir hayli zorlandı.
Bu sonuca göre, birinci olan yarışmacılara 750 TL, ikinci olan yarışmacılara 500 TL ve üçüncü olan yarışmacılara ise 250 TL para ödülü verildi.
Yarışmanın jüri heyeti şu isimlerden oluştu: Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Ayfer Örten ile Süleyman Akagündüz, İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Havva Nur Yamaner, Lokantacılar Odası Başkanı Ziya Örenkaya, Alevi Kültür Derneği Başkanı Mustafa Güllü, Öğretim Görevlileri; Hümeyra Töre, Mete Kara, Ersin İzmirlioğlu, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğretmenleri; Emrah İşisağ, Turhan Günsan, Hüseyin Arıkan, Oruçoğlu Termal Odel’den Yılmaz Avcı, Korel Termal Otel’den Nuri Erbil, Güral Termal Otel’den Hüseyin Alkın ve Çınar Lokantası’ndan Mehmet Çınar. (Kocatepe)

Jüri heyetinin değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacıların isimleri şöyle açıklandı:
ÇORBA KATEGORİSİNDE
1. Hesna Kocatepe, 2. Yurdagül Topsakal ve 3. Ali Başkurt
TATLI KATEGORİSİNDE
1. Ayşe Cavcav, 2. Şerife Teksöğüt ve 3. N.Emre Bakırel
ANA YEMEK KATEGORİSİNDE
1. Arife Narçin, 2. Gülfer Serdaroğlu ve 3. Ahmet Kandil

Bakmadan Geçme