Haluk Levent Müziğe Nasıl Başladı?

Ünlü Rock Şarkıcısı Haluk Levent'in müzik kariyeri nasıl başladı?

Haluk Levent, doğum adıyla Haluk Acil, 26 Kasım 1968 tarihinde Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı Mahallesi’nde dünyaya geldi. Annesi Sabriye Hanım, babası Mesut Bey’dir. Dokuz kardeşi olan Levent, sıralamada 8’incidir. Levent, ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıklarını açıklamıştır.

AHBAP DERNEĞİNİN KURUCUSUDUR

Haluk Levent, hayır işlerini yürüttüğü Ahbap Derneğinin kurucusudur. Rock Şarkıcısı Haluk Levent, 2023 yılında Time dergisinin Dünyanın En Etkili 100 Kişisi listesinde yerini aldı. Yazar Elif Şafak’ın kaleme aldığı yazıda “Eğer ‘ses yok’ ifadesi umutsuzluğun sembolüyse, Haluk Levent de umudun sembolüdür” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeler 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili büyük derece de etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından hükümete yöneltilen ağır eleştirilerle birlikte yer almıştı. Haluk Levent, yaptığı açıklamada tanıtım yazısının içeriğinin üzücü olduğunu vurgulayarak kendisine değer görülen ödülü reddetmişti.

Haluk Levent, müzik kariyerine 1992 yılında İstanbul’a giderek başlar. Ortaköy’de çeşitli barlarda çalışan Levent, Yıldıray Gürgen’le tanıştıktan sonra 1990 yılında başladığı albüm çalışmaları 3 yıl sonra sonuç verdi. 1993 yılının Temmuz ayında şarkıcı “Yollarda” adlı albümünü çıkarttı. Levent’in bu albümü Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 1970’li yıllardan sonra Türk Rock müziğinin ikinci yükseliş döneminin ilk eserleri olarak adlandırılır. Bu albüm beklenmedik biçimde yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaştı. İlk albümün ardından 1995 yılının Ekim ayında “Bir Gece Vakti” adlı çalşıması bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı. 1996 yılı sonunda Arkadaş albümünü çıkaran Levent, Anadolu Rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birini ortaya koydu.

Bakmadan Geçme