• Haberler
  • Genel
  • 'Halkın düzeni ancak TKP iktidarı ve sosyalizmle mümkün'

'Halkın düzeni ancak TKP iktidarı ve sosyalizmle mümkün'

TKP Millletvekili Adayları Av. Umut Kılıç, Mustafa Bekteş ve Balı Gölçük, oyunu bozmak, patronların düzenini yıkarak emekçi halkın düzenini kurmanın, ancak Türkiye Komünist Partisi iktidarı ve sosyalizm ile mümkün olacağını açıkladılar   Türkiye Komünist Partisi (TKP) milletvekili adayları ve partililer, Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar köyünde Balçıkhisarlılar Derneğini ziyaret ettiler. 'POPÜLİST YAKLAŞIMLARLA ÇÖZÜM ÜRETİLEMEZ' Milletvekili [&hellip]

TKP Millletvekili Adayları Av. Umut Kılıç, Mustafa Bekteş ve Balı Gölçük, oyunu bozmak, patronların düzenini yıkarak emekçi halkın düzenini kurmanın, ancak Türkiye Komünist Partisi iktidarı ve sosyalizm ile mümkün olacağını açıkladılar

Türkiye Komünist Partisi (TKP) milletvekili adayları ve partililer, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar köyünde Balçıkhisarlılar Derneğini ziyaret ettiler.
“POPÜLİST YAKLAŞIMLARLA
ÇÖZÜM ÜRETİLEMEZ”
Milletvekili adayları Av. Umut Kılıç, Mustafa Bekteş ve Balı Gölçük yaptıkları ortak açıklamada dernek ziyaretini değerlendirdiler. Açıklamada: “Dostça, sıcak ve samimi bir buluşma oldu. Prim borcu yapılandırması, gübre-mazot desteği, yardım vaatleri gibi palyatif çözümlerin ve popülist yaklaşımların, yoksulluğa, pahalılığa ve yaklaşan tarımsal kıtlık tehlikesine hiçbir çözüm üretemeyeceğini belirttik. Büyük patronlara ait fabrikaların, üretim tesislerinin ve büyük çiftliklerin derhal devleştirilmesinin artık kendisini dayatan bir zorunluluk olduğunu vurguladık. Uluslararası tekellere, büyük çiftliklere, borsalara hizmet eden bir tarım politikasının pahalılık ve kıtlık yaratmaması zaten mucizedir. Bataklıkta sinek avlamak çözüm olamaz; önce bataklığı kurutmak gerek. Yerli ve devlet tarafından üretilen tohuma sahip değilseniz, büyük sulama ve elektriklendirme projeleriniz yoksa tarlaları banka ipoteklerinden kurtaramıyorsanız, toprak zenginlerini ihya ediyorsanız, soğanın 30 TL olması kaçınılmazdır.” denildi.
“OYUN TKP İKTİDARIYLA BOZULUR”
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullandı: “Görüşmemizde, halkın Erdoğan’ı gönderme iradesini sahiplendiğimizi; ancak bununla yetinmeyip sömürü, yoksulluk üreten sistemi yıkma iradesini de birlikte ve hemen şimdi örgütlememiz gerektiğini vurguladık. Aksi halde 15 Mayıs’tan itibaren patronların düzeninin kaldığı yerden devam edeceğine ve hiçbir şeyin değişemeyeceğine değindik. Gerçekten de emekçilerden yana bir tavır konulmadıkça, 15 Mayıs sabahı oyuncuların değiştiği ama oyunun kendisinin değişmeyeceği bir güne uyanacağız. Bu oyunu bozmak, patronların düzenini yıkarak emekçi halkın düzenini kurmak, ancak Türkiye Komünist Partisi iktidarı ve sosyalizm ile mümkündür.”

Bakmadan Geçme