• Haberler
  • Genel
  • Halkı ayrıştırmayan Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç var

Halkı ayrıştırmayan Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç var

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke için önemine dikkat çekti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemil Çoker'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyen Görgöz, 'Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu, dünya çapında tanınan bir bilimadamı. Halkımızı ayrıştırmayan bin Cumhurbaşkanı'na ihtiyacımız [&hellip]

Halkı ayrıştırmayan Cumhurbaşkanı’na ihtiyaç var

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülke için önemine dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemil Çoker’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen Görgöz, “Sayın Cumhurbaşkanı Adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu, dünya çapında tanınan bir bilimadamı. Halkımızı ayrıştırmayan bin Cumhurbaşkanı’na ihtiyacımız var. Biz Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçileceğini düşünüyoruz” dedi.
ÜLKE BÖLÜNMENİN EŞİĞİNDE
Görgöz, milletin ayrışmaya değil bütünleşmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak “Milletimizin ayrıştırıldığı, yargıya müdahalenin olduğu bir dönemde, 12 yıllık Başbakanlık yapan kişinin Cumhurbaşkanlığı’nın da nasıl olacağını bildiğimiz için bunun engellenmesi gerektiğini biliyoruz. Birlikte hareket etmekten yanayız. Ülke hepimizin. Devletimizin üniter yapısının bozulmasını istemiyoruz, ama bölünmenin eşiğine gelmiş bir ülkenin evlatlarıyız” diye konuştu.
İHSANOĞLU BİZE UZAK DEĞİL
Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemil Çoker ise, şu düşünceleri dile getirdi:
“Cumhurbaşkanlığı iki aday arasında geçecek. Bizim arzumuz milletin kazanmasıdır. Cumhurbaş-kanlığı’nda olması gereken vasıflara dikkat etmemiz gerekiyor. PKK’lılarla el sıkışmayacak, milletin birliği ve beraberliğine halel getirmeyecek, herkese eşit mesafede olması gereken bir Cumhurbaşkanı seçilmeli. Ekmeleddin İhsanoğlu, bize uzak bir kişi değil. Partimizle birlikte değerlendireceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme