• Haberler
  • Genel
  • Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor – Kocatepe Gazetesi

Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor – Kocatepe Gazetesi

3-9 Eylül günlerinde idrak edilen Halk Sağlığı Haftası kutlamaları başladı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, haftayı kutladığı açıklamasında bu ay içerisinde hizmete girecek Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Gebe Okuluna tüm Afyonluları davet etti Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, Sağlık Bakanlığı önderliğinde her yıl 3-9 Eylül tarihleri 'Halk Sağlığı Haftası' olarak kutlandığını ifade etti.ÇAĞIN [&hellip]

Halk Sağlığı Haftası kutlanıyor

3-9 Eylül günlerinde idrak edilen Halk Sağlığı Haftası kutlamaları başladı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, haftayı kutladığı açıklamasında bu ay içerisinde hizmete girecek Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Gebe Okuluna tüm Afyonluları davet etti

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, Sağlık Bakanlığı önderliğinde her yıl 3-9 Eylül tarihleri “Halk Sağlığı Haftası” olarak kutlandığını ifade etti.
ÇAĞIN HASTALIĞI OBEZİTE
Sağlığın temel insan hakları arasında yer aldığını, kaybedildikten sonra geri kazanması maddi ve manevi olarak kişisel, toplumsal olarak pek çok zorluklar getirdiğini hatırlatan Dr. Akgün; “Bazen de kaybedilen sağlığın geri kazanılması mümkün olamamaktadır. Halk Sağlığı çalışmalarının temel amacı; sağlığın kaybedilmeden evvel korunarak, hastalıkların önlenmesi ve kişilerin hayat kalitesinin yükseltilmesi ile sağlıklı kişiler ve sonucunda sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Bundan 20-30 yıl öncesine kadar salgın hastalıklardan koruma halk sağlığı çalışmalarının önemli bir bölümünü oluştururken; günümüzde bunun yerini AİDS, kanser gibi tedavi süreci uzun ve maliyetli hastalıklar ile pek çok sistemik hastalığın doğrudan ve dolaylı olarak sebebi olan obeziteden korunma çalışmaları oluşturmaktadır.” dedi.
SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ EYLÜL’DE AÇILIYOR
Halk sağlığı sorunu olan obezite sebebinin yanlış beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik olduğunu kaydeden Dr. Akgün; “Fiziksel inaktivite olarak adlandırılan hareketsizlik küresel ölüm sebepleri arasındadır. İnsanlarımızı fiziksel aktiviteye teşvik etmek ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sağlamak amacıyla Sağlıklı Yaşam Merkezi projesini hayata geçirmiştir. Türkiye’de bir olarak hizmet verecek olan Sağlıklı Yaşam Merkezi Devlet Hastanesi karşısında, Belediye tarafından15 Kasım 2012 tarihinden geçerli olmak üzere 25 yıllığına devredilen binada hizmet verecek olup yine ilk olan Gebe Okulu da aynı yerde hizmet verecektir. Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde sadece hasta kişilere değil sağlıklı kişilere de hizmet vererek, sağlık bozulmadan önce sağlığın korunması sağlanacaktır. Merkezimizde kişiler iyi bir beslenme alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra fiziksel aktivitenin ve egzersizin önemi de anlatılacaktır. Halkımızın 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftasını kutluyorum.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme