• Haberler
  • Genel
  • Halk Oyunları yarışmaları hafta sonu yapılacak

Halk Oyunları yarışmaları hafta sonu yapılacak

Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, düzenledikleri bir basın toplantısıyla hafta sonuAfyonkarahisar’da yapılacak olan Halk Oyunları Grup müsabakaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Halk Oyunları grup yarışmaları Afyonkarahisar’da düzenleniyor. Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan yarışma Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarışma öncesi Afyonkarahisar [&hellip]

Halk Oyunları yarışmaları hafta sonu yapılacak

Gençlik Spor İl Müdürü Zeki Kuş ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, düzenledikleri bir basın toplantısıyla hafta sonuAfyonkarahisar’da yapılacak olan Halk Oyunları Grup müsabakaları hakkında kamuoyunu bilgilendirdi

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Halk Oyunları grup yarışmaları Afyonkarahisar’da düzenleniyor. Pazar günü saat 10.00’da başlayacak olan yarışma Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarışma öncesi Afyonkarahisar Belediyesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ile Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gökhan Güzeltaş, grup müsabakaları hakkında bilgi verdi. Gençlik ve Spor Şube Müdürü İsmail Barın ile Halk Oyunları Temsilcisi Mehmet Seçkin’in de katıldığı basın toplantısında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, grup müsabakalarının ilimizde yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Gökhan Güzeltaş’ı da tebrik eden Müdür Zeki Kuş, “Halk Oyunları Federasyonu’nun olağanüstü seçiminde ilimizden 3 delege oy kullandı. Bu seçimler sonucunda Gökhan Bey Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu’na seçildi. Mehmet Seçkin’de İl Temsilcisi olarak atandı. Hem Yönetim Kurulu Üyemize hem de İl Temsilcimize başarılar diliyoruz. İlk kez Afyon’dan Halk Oyunları Yönetim Kurulu’na bir üye seçildi” dedi.
7 il ekibi Afyon’a geliyor
Kuş Afyon’a yarışmalar için 7 ilden katılım olacağını da belirterek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Grup müsabakalarına 7 ilden katılım olacak. Bu sporcuların Afyon’da bulunması Afyonkarahisar’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Bu müsabakaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın göreve geldiği ilk günden itibaren tüm branşlara sponsorluğun ötesinde çok şey kattığını ifade eden Zeki Kuş, “Başkanımızdan maddi manevi çok destek görüyoruz. Başkanımız arkamızda olduğu için rahatlıkla böyle grup maçları alabiliyoruz, Türkiye Şampiyonaları alabiliyoruz. Başkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.
Yarışmalara Afyon halkını bekliyoruz
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş ise kendisine destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş’a teşekkür etti. Halk oyunlarının gerek ilimizde gerekse de bölge ve ülkemizde gelişimi adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini anlatan Gökhan Güzeltaş; “Biz sadece halk oyunları değil, sporun tüm branşlarında Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ile uyum içersinde çalışıyoruz. İlimizde bundan 10 yıl önce grup finali yapılmış. 10 yıllık geçen sürede böyle bir şey yapılmamış. Yıllar sonra tekrar ilimizde böyle bir organizasyona bir ev sahipliği yapma fırsatı bulduk. Tüm halkımızı 3 Temmuz Pazar günü saat 10’da yapılacak olan bu gösterilere bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ev sahipliğini en iyi
şekilde göstereceğiz
Halk Oyunları İl Temsilciliğine atanan Mehmet Seçkin ise yarışma hakkında teknik bilgi verdi. Öncelikli olarak kendisine verilen görevden dolayı teşekkür eden Mehmet Seçkin; “Görevimi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışarak bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. İlimizde gerçekleştirilecek olan grup müsabakaları kaşıklar ve tekeler olarak adlandırılıyor. Bu bölgedeki ekipler yarışacak. Kaşık yöresi olduğu için ilimizden de ekipler yarışacak. Ev sahipli-ğimizi en iyi şekilde göstereceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme