Halk Müziği konseri beğeni topladı

Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu’nun Afyonkarahisar’daki konseri beğeni topladı Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı etkinlikleri kapsamında yeni kurulan Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu, Eskişehir dışındaki ilk konserini Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen programla Afyonkara-hisar'da verdi.Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu Afyonkarahisar konserine Vali [&hellip]

Halk Müziği konseri beğeni topladı

Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu’nun Afyonkarahisar’daki konseri beğeni topladı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Ajansı etkinlikleri kapsamında yeni kurulan Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu, Eskişehir dışındaki ilk konserini Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen programla Afyonkara-hisar’da verdi.
Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu Afyonkarahisar konserine Vali İrfan Balkanlıoğlu, eşi Esma Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci, il müdürleri ve davetliler katıldı. İzleyenlerin alkışlarıyla eşlik ettikleri ve içerisinde Afyonkarahisar türkülerinin de bulunduğu konser, beğeni ile izlendi.
TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Koro Şefi Ali Haydar Gül, TRT Ankara Radyosu müzik yönetmeni ve tonmayster Ertuğrul Karabulut, bağlama eğiticisi Bünyamin Tilavel gibi isimler bulunduğu koronun vermiş olduğu konserde solo olarak söylenen ‘Al Fadimem’ ve ‘Allı Gelin Taş Başını Yol Eder’ türküleri ise büyük alkış topladı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme