Halk Günü'nde ortak talep: İş

Kasım ayı Halk Günü Toplantısındaki taleplerin ortak noktası vatandaşların iş talepleri oldu   Afyonkarahisar Valiliği Halk Günü Toplantısı Vali Gökmen Çiçek'in Başkanlığında dün yapıldı. Vali Gökmen Çiçek, ayda bir düzenlenen Halk Günü Toplantısında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Çiçek, sorunların çözümü için vatandaşları ilgili müdür ve kurumlara yönlendirdi. Toplantıda konuşan Vali Gökmen Çiçek, 'Sorunlarınıza çözüm [&hellip]

Kasım ayı Halk Günü Toplantısındaki taleplerin ortak noktası vatandaşların iş talepleri oldu

Afyonkarahisar Valiliği Halk Günü Toplantısı Vali Gökmen Çiçek’in Başkanlığında dün yapıldı.
Vali Gökmen Çiçek, ayda bir düzenlenen Halk Günü Toplantısında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Çiçek, sorunların çözümü için vatandaşları ilgili müdür ve kurumlara yönlendirdi. Toplantıda konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Sorunlarınıza çözüm bulmak istiyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmak için çalışma arkadaşlarımızda Halk Günü Toplantısında hazır bulunuyor.” ifadelerini kullandı.
SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETİLİYOR
Sıra ile söz alarak sorun ya da taleplerini aktaran katılımcıları dinleyen Çiçek’ten ağırlıklı olarak iş talebinde bulunuldu. İşsizlik nedeniyle sıkıntı ve ödeme güçlüğü içerisinde bulunan bazı kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yönlendirildi. Öte yandan fazla kilosu nedeniyle iş bulamadığını ifade eden bir katılımcının sorunu Vali Gökmen Çiçek’in telefon görüşmesiyle çözüldü. Güvenlik sertifikası olan katılımcının bir iş görüşmesi yapması sağlandı. İş talebi, sosyal yardım talebi, doğalgaz talebi, muhtarlardan gelen halı saha ve bina restorasyonu taleplerini dinleyen Vali Gökmen Çiçek bazı sorunlara kendisi çözüm üretirken gerekli gördüğü durumlarda konuyu ilgili kurum müdürlerine ileterek gereğinin yapılmasını istedi.
Merhum Bayatlı Mehmet Yiğit’in Vali Çiçek için kaleme aldığı şiir yakınları tarafından Vali Gökmen Çiçek’e verildi. Toplantının basına kapalı bölümünde katılımcılar özel sorunları hakkında Vali Çiçek ve bürokratlara bilgi aktardı.
PANDEMİ KOŞULLARI GÖZETİLDİ
Vatandaşların devletle olan bağını güçlendirmek, istek, talep ve önerilerini ilk ağızdan dinleyerek gelen taleplere hızlı çözüm üretmek, hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyetini artırmak amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Halk Toplantılarının Kasım Ayı toplantısına Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
Koronavirüs tedbirleri gözetilerek yapılan toplantıda Halk Toplantısına katılan vatandaşların ateşleri ölçüldü, maske kontrolü yapıldı, el dezenfektanı dağıtılarak, sosyal mesafeli oturma düzeni sağlandı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme