• Haberler
  • Siyaset
  • 'Halk anlaşırsa ittifak yapacağız' – Kocatepe Gazetesi

'Halk anlaşırsa ittifak yapacağız' – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, haftalık basın toplantısında yaptığı konuşma ile gündeme dair konuları değerlendirdi. Daha önce Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Halk Partililerin, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya'ya oy verdiği söyleyen Başkan İnkaya, Milliyetçi Hareket Partisi'lilerin İYİ Parti'ye oy vereceğine inandıklarını söyledi.'GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANAMAZDI'İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, 'İlimizin ve [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, haftalık basın toplantısında yaptığı konuşma ile gündeme dair konuları değerlendirdi. Daha önce Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partililerin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’ya oy verdiği söyleyen Başkan İnkaya, Milliyetçi Hareket Partisi’lilerin İYİ Parti’ye oy vereceğine inandıklarını söyledi.
“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANAMAZDI”
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, “İlimizin ve ülkemizin gündemleri genelde 31 Mart 2018 günü yapılacak olan seçimler. Hepimizin bildiği gibi Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri de bu seçimlerle birlikte yapılacaktı. Ekonomik krizin geleceğini bilen hükümet seçimleri öne bilerek aldı. Mantıklı hiçbir de gerekçe gösteremedi. Bir beka meselesi tutturuldu, ekonomik kriz gelmeden bileti yenilediler. Ama güneş balçıkla sıvanamazdı. Son yaşanan olaylar, ekonomik kriz, önlemeyen terör, durdurulamayan zamlar, bu yapılan seçimin gerekçesi olduğunu gösteriyor. Şimdi önümüzde mahalli seçimler var. En çok konuşulan konu ekonomiden sonra bu konu oldu. İlimizde Adalet ve Kalkınma Partisi dün akşama doğru adayını açıkladı. Bizim İYİ Partimiz de yakında inşallah adayını açıklayacak. Diğer partilerin de açıklayacağını tahmin ediyoruz. Bizim takvimimiz 1-15 Aralık tarihleri arasında müracaat olarak belirtilmişti. Ama bu takvime uyduğumuz için diğer partilerden geri kalmış ya da çalışmıyormuş gibi görülüyoruz. Kesinlikle bu böyle değil. Bizim de bildiğiniz gibi ilk aday adayımızı geçen günlerde açıkladık.” dedi.
“CUMHUR İTTİFAKI’NDA
ÇATLAK SESLER AYYUKA ÇIKTI”
Ülkemizin gündemi de Afyonkarahisar gündeminden çok farklı değil. AKP ve MHP Cumhur İttifakı’nı yeniden başlattılar. Milliyetçi Hareket Partisi daha önce büyükşehirler hakkında söylediği sözleri üçüncü defadır tekrar değiştirdi. Birlikte bir Cumhur İttifakı’na gittiler. Sama biz inanıyoruz, duyuyoruz ve tabandan gelen sesten anlıyoruz ki Cumhur İttifakı’nda çok çatlak sesler var. Çatlak sesler; adaylar hakkında ya da Cumhur İttifakı’ndaki bu aday koymama hakkında ayyuka çıkmış durumda. Dün de bu konu her iki taraftan da basında duyuruldu, duyuldu biz de bunları izledik. Şimdi Cumhur İttifakı’nın devam etmesinde bu kadar güvenilmesine de biz şu şekilde bakıyoruz. Eğer insan bazen en yakınının bile hangi partiye oy verdiğini bilemezken tepelerde alınmış kararların tabanda ne kadar geçerli olacağı gerçekten çok düşündürücüdür. Yaşayıp inşallah göreceğiz.” diye konuştu.
“ÜLKEMİZ İYİ GÜNLERE İYİ PARTİMİZLE BİRLİKTE YOL ALACAKTIR”
Ülkenin geçirdiği zor günleri İYİ Parti ile aşacağını aktaran Başkan İnkaya, “Yaşanılan bu son durumda Türkiye Cumhuriyeti’nde, devletimizde ekonomik krizlerin zam olarak baskıya dönüşmesi, Suriyeli mültecilerin Anadolu’yu işgalleri, terörün durdurulamaz hale gelmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yönetiminin şeklinde değişiklikler çabası, Atatürk İlke ve İnkılapları’na yapılan saldırılar, milli bayramların unutulmaya çalışması, Sayıştay’da incelenen kurumlardaki yaşanan israf, izlenen israf, bunlar İYİ Parti’nin söylemlerinde, savunduğu konularda ne kadar da haklı olduğunu göstermektedir. İnşallah ülkemiz iyi günlere İYİ partimizle birlikte yol alacaktır.” şeklinde konuştu.
“BAŞVURULARIMIZ GAYRİ
 RESMİ OLSA DA YAPILMAKTA”
“Adaylığı başvurusunun tarihler konusunda zamanı geriye mi alacaksınız?” sorusuna cevap veren Başkan İnkaya, “Tarihlere uyacağız resmi anlamda. Ama şu anda başvurularımız gayri resmi olsa yapılmakta. Bildiğiniz gibi Merkez İlçe Belediye Başkan Aday Adayımız İrfan Sepin’i açıkladık. İnşallah bundan sonra da gelecek kişileri açıklayacağız. Teker teker açıklayacağız.” ifadesine yer verdi.
“MHP’LİLERDEN İYİ PARTİ’YE
DESTEK BEKLİYORUZ”
“Yerel’de ittifak konusuna sıcak bakıyor musunuz?” sorusuna cevap veren Başkan İnkaya, “Biz yerelde ittifaka karşıyız. Eğer halk anlaşırsa ittifak yapacağız. Ama genel merkezimizde bir takım görüşmeler var. Şu ana kadar net sonuç alınamadı. Cumhuriyet Halk Partililerin Afyonkarahisar’da daha önce Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy kullanmışlardı. Fatih Bey’i desteklemişlerdi. Şimdi Milliyetçi Hareket Partililerin tekrar İYİ Parti’ye destekleyeceklerini bekliyoruz. İşin doğrusu. Bu da halkın kendi, biz görüşmeden gelişmiş bir olaydır. Mesela biz gidip şu anda Cumhuriyet Halk Partisi ile bu konuşu hiç görüşmedik. Ama İYİ Parti’yi destekleyeceklerini halk ima ediyor. Mesela yolda yürürken insanlar diyorlarki ‘Bizim Afyon’daki durumuz belli, biz İYİ Parti’yi destekleyeceğiz.’ Halk arasında olursa böyle düşünüyoruz. Hiç ilgimiz olmadığı halde büyük şehirlerde veya başka şehirlerde,başka partilerle, sevilmeyen partilerle bizlerin birlikte anılması hiç hoşumuza da gitmiyor.” ifadesini kullandı.

“Koçak yüzde 80’in üzerinde bize katılacak”

Belediye Başkan Adayı Mahmut Koçak’ın yüzde 80’in üzerinde İYİ Parti’ye katılacağını söyleyen İl Başkanı İnkaya, Koçak ve Genel Merkezin ayrı ayrı açıklama yapacağını aktardı

“Koçak ile ilgili gelişme var mı?” sorusuna cevap veren Başkan İnkaya, “Mahmut Koçak ile ilgili çok büyük bir söylenti yani yüzde 80’in üzerinde bize katılacağı ile ilgili sözler var. Bizim ayrıca il müracaatlarımız İYİ Parti’de Genel Merkeze yapılacak. Herhalde Genel Merkez’den, önce Mahmut Bey’den sonra da Genel Merkez’den böyle bir açıklama yapılacak.” dedi.

Bakmadan Geçme