Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halil Ünlütepe’den CHP’nin İlçe Başkanlarına nasihat; “Afyon’da yaşananları siz ilçelerinize yaşatmayın”

CHP eski Milletvekili Halil

CHP eski Milletvekili Halil Ünlütepe, partisinin mevcut ve eski iki İl Başkanı arasındaki sürtüşmeye atıfta bulunarak parti yöneticilerinin sorumlu hareket etmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: “Rica ediyorum, Afyon’da yaşananları
siz ilçelerinize yaşatmayın”

 

CHP Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde seçim öncesi yaşananları değerlendiren Halil Ünlütepe, partililere önemli tavsiyelerde bulundu.
“İKİ İL BAŞKANININ KONUŞMASI ÜZDÜ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Av. Halil Ünlütepe, CHP Merkez İlçe Başkanlığının genel kurul toplantısında seçim öncesi yaptığı konuşmada uzun süredir böyle bir genel kurul görmediğini vurguladı. 25 Ocak Cumartesi günkü genel kurul toplantısında yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Ünlütepe, “Partimizde İl ve İlçe Başkanlarının sözlerine güvenilir. Ama salonda her iki İl Başkanını dinlediğimde ne diyeceğimi şaşırdım. İktidara gidecek olan bir siyasal parti önce sözleriyle kendi partilisine güven verir. Her iki İl Başkanımız bir araya gelerek sorunlarını konuşamazlar mıydı? Sorunları çözemezler miydi? Burada neler konuşuldu? İnanın üzüldüm, burada nasıl iktidar olabileceğimizi konuşmalıydık.” dedi.
“DİSİPLİN KURULU
KARARLARI TARTIŞILMAZ”
Rejimin içinde bulunduğu tehditle CHP’nin son seçimde 54 bine düşen oy oranının tartışılması gerektiğini belirten Ünlütepe, “Bu mevcut oranla bir milletvekili çıkartamıyoruz. Neden oylarımız Sayın Milletvekilimiz, Sayın İl Başkanımızın yönetimiyle birlikte çok çalışmalarına rağmen düşüyor? Burada bunlar konuşulmalıydı. Bu partinin kongre gündemine dedikodu hâkim olmuştur. CHP’yi buna mahkûm etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ben bu partinin 1992 yılında ki açılış kurultayında kurultay delegesiydim. 9,5 yıl aldığım desteklerle bu partinin Milletvekilliğini yaptım. Milletvekili seçmene olduğu kadar delegesine saygı duymak, delege de hem Milletvekillerine hem İlçe Başkanlarına hem de parti Başkanlarına saygı duymak zorundadır. Sayın Divan Başkanının dikkatinden kaçan usul hataları da oldu. Disiplin Kurulu kararları parti tüzüğümüze göre hiçbir genel kurulda tartışılmaz. Çünkü o partinin vicdanıdır. Keşke müdahale edilebilseydi. Ama divanca özgürce tartışılmış düşüncesi de hâkim olmuş olabilir. Bunlar bizi yaralar.” diye konuştu.
“HUKUK DEVLETİNE GEÇİŞ KONUŞULMALI”
Türkiye’nin gerçek gündemine dönülmesi gerektiğini ifade eden Ünlütepe, “Bugün TBMM işlevini yitirmiş biçimsel olarak vardır. Ocak ayının son bir haftasında parlamento toplantıya çağrılıyor mu? Tek adam rejimine dönülüp Türkiye demokrasiden ve hukuk devletinden uzaklaşmıştır. Bu konuda örgütümüzde çok yetenekli olduklarını bildiğim arkadaşlarımız var. Onlarla nasıl hukuk devletine geçiş yapılabileceği tartışılsaydı daha iyi olmaz mıydı? Eğer bir yargıcın mahkeme de gözü dosya da kulağı Ankara’da ise orada hukuk devletinden bahsedemezsiniz. Bunlar yüksek sesle konuşulmalıydı. Hakikaten üzülüyorum iktidara geliyoruz deniliyor. Nasıl ve nereye geliyoruz? Kimin için geliyoruz? Bu soruların yanıtları olabilmelidir. Hukuk, demokrasi yok. Hukuk muhalif olarak konuşanların içeri tıkılan bir dönemdedir. Tutuklamalarda cezaların çekildiği bir dönemde yaşıyoruz. 69 yaşında bir Genel Başkan adalet için yürüyorsa biz hukuka daha çok saygı duymak zorundayız.” şeklinde konuştu.
“BİR YILLIK İYİ PARTİ CHP’NİN ÖNÜNDE”
Sorunları karşılıklı diyalogla çözüp, kişilerin birbirini sevmesi zorunluluğuna dikkat çeken Ünlütepe şöyle konuştu:
“İnsan sevgisi solun temel öğesidir. Günümüz Türkiyesi’nde 1950’li yılların demokrasisini yaşıyoruz. Türkiye de CHP’nin en önemli sorunu demokrasi sorunudur. Toplumu bilinçlendirmelidir. CHP Afyon örgütü ile ilgili olarak şunları söylemek istiyorum. İYİ Parti’nin genel seçimlere girmesi için grup oluşturmasında Milletvekili göndermekle güzel bir olay oldu. Çok seslilik çıktı. İYİ Parti bir yıllık bir partidir. Afyon’da İYİ Parti bizi geçmiştir. Biz bugün İYİ Parti’nin arkasındayız. Bunu niye düşünmüyoruz? Ben açıkçası düşünüyorum, bir yıllık bir siyasi parti olan İYİ Parti bizim önümüzdedir.”
“İYİ PARTİ 2. SIRA CHP’NİN DERSE İÇİNİZ SIZLAMAZ MI?”
Afyonkarahisar’da büyük seçmen kitlesinin yüzde 67’sine hâkim olan Dinar, Sandıklı, Bolvadin ve il merkezinde CHP adayı olmadığından yakınan Ünlütepe şunları söyledi: “Önümüzde ki seçim yine ittifaklarla olacak. Ya ittifaka gidilirde fermuar sistemine gidilirde İYİ Parti şunu söylerse benim içim cız der. Arkadaşlar bizler Afyon’da sizden daha çok oy aldık. Birinci sırayı İYİ Parti’ye 2. sırayı CHP’ye verelim derlerse içler sızlamayacak mı? Öncelikli ricam parti yöneticiliği önemli bir olaydır. Saygı duyulur. Ama parti yöneticisi de neyi nerede ve ne zaman söyleyeceğini iyi ölçmek iyi bilmek zorundadır. İlçe Başkanlarımdan ricam Afyon’da yaşanan bu olayı siz ilçelerinize yaşatmayın.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi